Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasněžený vidlákov, dva furianti a svérázná nová sousedka, stačí k tomu, aby dvojice hereckých legend rozjela skvělý koncert plný škodolibých vtípků a slovních přestřelek, ve válce dvou maníků, kteří ani za nic nepřiznají, že jsou vlastně kamarádi. Skvělá dvojka Lemmon a Matthau ukazují, že to i na stará kolena umí rozjet jako zamlada, zejména, když je k tomu popichuje energicky bláznivá, přesto stále šarmantní a okouzlující Ann-Margret. ()

Frca 

všechny recenze uživatele

Moulo! Pitomče! Tihle dva staříci mě již od dětství rozesmívali a jejich věčné naschvály mě asi nikdy nepřestanou bavit. A když se k jejich vzájemné rivalitě přidá ženská, je jasné, že máme zaděláno na velmi vtipnou záležitost. Protože tihle dva si půjdou po krku. A to doslova. Herecké obsazení naprosto dokonalé. Škoda, že se takové komedie už dneska nedělají. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Lemmon a Matthau, dvojice která zaručí, že prožijete u filmu chvíle, když ne ve smíchu, alespoň s úsměvem. Co může asi tak napadnout dva staré dědky, když je očaruje bohyně lásky. Tady se názorně uplatňuje francouzské rčení: "Za vším hledej ženu!" Jsou okamžiky v životě, kdy se totálně zhroutí i na venek pevné a dlouholeté přátelství dvou starých mládenců. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dříve než první díl jsem viděl dvojku, která mě upřímně bavila o trochu více. Je v ní více humoru, točící se hlavně mezi Lemmonem, Matthauem a Sophií Loren. Tady se taky najdou hodně dobré sekvence, ale hlavní ženská hrdinka Ann-Margret mě přeci jen tolik nebere. To spíš párádní Burgess"Mickey"Meredith. Hodnocení dávám nakonec stejné, ale toto je spíš takových 3.5. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pohodová komédia dvoch slávnych hereckých veteránov, ktorí si chceli dať ešte naposledy spoločný zraz a urobiť si nejakým spoločným filmom radosť. Urobili ju aj nám, ale nemôžem sa zbaviť pocitu určitej nostalgie za lepšími hereckými časmi, ktoré obaja kedysi prežívali. Také nostalgické pripomenutie sa, avšak v dosť bláznivom balení, ktoré nikoho nemôže uraziť, ale málokoho nadchne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama