Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku běžný námět a relativně průměrná komedie chtělo by se říct. Nicméně jako ústřední dvojice jsou obsazeni Jack Lemmon a Walter Matthau, kteří podávají úžasné výkony. Své role si viditelně užívají a z filmu je i díky tomu cítit pohoda. Přes prakticky neustálé hádky jsem se často smál, nebo možná právě proto? Film jsem navíc viděl v povedeném slovenském dabingu, který nakonec posunul hodnocení ke čtyřem hvězdám. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasněžený vidlákov, dva furianti a svérázná nová sousedka, stačí k tomu, aby dvojice hereckých legend rozjela skvělý koncert plný škodolibých vtípků a slovních přestřelek, ve válce dvou maníků, kteří ani za nic nepřiznají, že jsou vlastně kamarádi. Skvělá dvojka Lemmon a Matthau ukazují, že to i na stará kolena umí rozjet jako zamlada, zejména, když je k tomu popichuje energicky bláznivá, přesto stále šarmantní a okouzlující Ann-Margret. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slyšel jsi o Eddiem Hicksovi?“ - „Podchlazení je mrcha. Mrtvice je rychlejší.“ - „Mrtvice nestojí za nic. Člověk může skončit jako ležák. Já bych bral infarkt.“ - „Víš, co říkal Jacob? Starý Billy Hinshel se prý zabil v autě. Narazil do náklaďáku. Jeho auto přeletělo most do řeky Mississippi.“ - „Ten má ale štěstí!“ - „To jo.“ Co se asi tak může stát, když vitální, svérázná a okouzlující dáma vtrhne jako uragán do jinak poklidného, rutinního života 2 znesvářených kmetů? Myslím si, že herectví ústředního páru v tomto filmu jsem schopný plně docenit až teď, když už mám jisté zkušenosti s jejich dřívějšími společnými snímky. Oba jsou tu perfektní! A Ann-Margret zas typově přesná. A i když má film i své smutnější, dojemnější momenty, jde hlavně o hřejivou, pohodovou a často i velmi vtipnou záležitost, která funguje nejen o Vánocích. Humor je sice tu a tam i slabší, jednodušší (třeba 94letý prasácký otec je mnohdy na hraně…a na konci snímku i za ní), přesto jde o povedenou komedii za silné 4*. „Děti. Žít se s nima nedá a zastřelit je člověk taky nemůže!“ ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Krindy pindy!". Jedna z nejlepších komedií nerozlučné dvojky Matthau + Lemmon. A také skutečná romantická, která stojí za to. Jejich škádlení ve znamení "co se škádlívá, rádo se mívá", vtipné dialogy a vůbec příjemný a lidský humor a chování hlavních postav jsou největší devízou, pro kterou je možné tento film vidět kdykoliv... ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že by se novodobé komedie zde mohli něco přiučit. Místy fakt zvrácený naschvál, který vás pobavil do morku kostí. Pobavil jsem se tak, že mi zde nevadila ani softová romantika, kterou v softových komedií absolutně nemůžu vyzvracet(možná, že to bylo věkem). Taková podívaná na lidi v patřičném věku, kdy už si člověk myslí, že toho moc v životě nezažije, dokáže zpříjemnit den.. proto dávám plné hodnocení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama