Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ja viem,že je to naivné a v podstate aj klišovité podanie susedských vzťahov dvoch starých ale stále čiperných pánov.....ale tá úžasná chémia aká vládne medzi predstaviteľmi hlavných úloh je nefalšovaná a originálne čarovná. Viem,že sa obaja herci poznali celý život a boli priatelia ale to je výhoda ktorú tak dobre zúročili v budovaní tejto vždy roztomilej komédie kde obaja bardi predvádzajú svoje nesporné herecké nadanie....videl som to mnohokrát a vždy ma to úprimne rozosmeje....zahreje...nie je to účelové vulgárne...nie je to umelo niekam tlačené..je to film so srdcom....dúfam,že ste obaja spolu v nebi a stále sa tak rozkošne " nemáte radi " :) Hodnotil som oba diely súčasne. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, v ktorých sa celý "tvorivý" kolektív zúfalo snaží, aby ich výsledný produkt bol vtipný. A v tomto filme si ani neviem predstaviť, či mal byť vtipný ten nedomrlý príbeh alebo herci dávno za zenitom. Celý film osciloval medzi nudou a trápnosťou. Ešteže vymysleli rýchloposun. Ten rieši väčšinu problémov. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuhle senzační komedii jsem ještě nehodnotila? Tak to musím hned napravit. Dvojice páprdů Lemon - Matthau jednoduše válí, jejich vzájemné dětinské naschvály diváka spolehlivě rozesmějí, k tomu se přidává spousta hezkých hlášek a slovních přestřelek (zvláště tatík Jacka Lemona mě několikrát dostal do kolen), a když zavítá pohledná sousedka, je zaděláno na další důvod k rivalitě. Romantická linie chvílema ubírá na zábavnosti, ale jinak jde o jednu z mých nejoblíbenějších komedií. "Jó, to se člověk jednou ráno vzbudí a zjistí, že už mu není osmdesát...", "Přefikni ji, synku! Nebo ji pošli za mnou..." 90% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasněžený vidlákov, dva furianti a svérázná nová sousedka, stačí k tomu, aby dvojice hereckých legend rozjela skvělý koncert plný škodolibých vtípků a slovních přestřelek, ve válce dvou maníků, kteří ani za nic nepřiznají, že jsou vlastně kamarádi. Skvělá dvojka Lemmon a Matthau ukazují, že to i na stará kolena umí rozjet jako zamlada, zejména, když je k tomu popichuje energicky bláznivá, přesto stále šarmantní a okouzlující Ann-Margret. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Daj si pohov kamos je tak neskutocne krasne pohodova zalezitost,uplne ma to dostalo do stavu,ked som zabudol na vsetky problemy a vnimal to plnymi duskami,Jack Lemmon a Walter Matthau si to na sklonku hereckej kariery poriadne uzili a ukazali,aki su skveli herci,tieto pocity som mal aj v druhom dieli,kde to okorenila Sophia Loren...:-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama