Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Lemmon a Matthau - záruka 100% zábavy! Nebyť ich, bola by to fakt nuda (aj keď ani dvojka Buscemi a Spacey by nemusela byť zlá:). Prvý diel som nevidel, ale ak je aspoň s polovice taký vtipný ako tento, musím to čo najskôr napraviť. Pôvodne to malo byť za päť, ale dávať Správnu dvojku II na úroveň Americkej krásy či Pulp Fiction... to zas nie. No nenechajte sa odradiť - super komédia a krásna spomienka na herca Lemmonovho formátu. Nech mu je zem ľahká, ámen. PS: Čo sa komédií týka - päť *. Nech mám čisté svedomie... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Správná dvojka Podivného páru. Říkejte si, co chcete, ale tahle komedie je mimořádně vtipná. U kritiků se, stejně jako třeba Tanec na vlnách, nesetkala s pochopením, ale faktem zůstává, že Neil Simon (autor původního Podivného páru) je scénárista par excellence a mistr vtipného dialogu, takže Walter a Jack tady mají co hrát, rozhodně víc než třeba v "Dej si pohov, kámoši!" (a to se mi taky dost líbí). Bez této "správné trojky" by to byla jen obyčejná road movie, jakých už jsme viděli mnoho. Takhle je to velkolepá sranda, vytěžená i z těch nejbanálnějších situací. 80 % ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré "pokračovanie" po 30. tich rokoch skvelého filmu Podivný pár (The Odd Couple - 1968), ktoré síce nemá charakter komornej až divadelnej tragikomédie, ale dokáže opäť dokonale pobaviť rafinovanými dialógmi prestárlej dvojice komediantov. Možno to považovať za nostalgicky poslednú filmovú bodku v hereckej kariére legendárneho tamdemu Lemmon&Matthau :-))) 75% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi to ?? Co to je ??" - "Při našem štěstí je to rej zabijáckejch včel.." ;) No, je fakt, že dva podobný gerontí pitomce aby jeden pohledal !! ;) Ačkoliv osvědčené komediální duo Jack Lemmon, Walter Matthau skýtalo velký potenciál, režisér Howard Deutsch, který sice výborně ovládá umění situační komiky, většinou mívá docela smůlu na slabé scénáře, a za takový ten z pera Neila Simona, co by problémům stáří však mohl určitě rozumět, bohužel platí, když stojíc na půdorysu roadmovie vlastně dokonale postrádá jakoukoli hlubší myšlenku a omezuje se na nablble, v tom kontrastu s věkem a vizáží hrdinů, bizarní rádoby drsné filmové hlášky.. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Howard Deutch, Jack Lemmon, Walter Matthau…..řekl bych sázka na jistotu. Lemmon s Mattheauem jsou taková americká zlatíčka….prostě je musíte mít rádi….navíc to mezi nimi historicky funguje a je na co navazovat (jednička, Kamaráde, kamaráda, Dej si pohov kámoši). Seniorská road-movie, zamotaná jako klubko příze s hláškami, za které by se nemusel stydět černošský stand-up komik. Seniorská, ale přesto čerstvá a dostatečně akční. Budu se opakovat, ale tyhle dva staříky opravdu nejde mít nerad. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy se zřítí auto z půjčovny, dopadne na střechu, ovšem v další scéně, kdy je vidět výbuch, je auto opět na kolech. (Hopkins)
  • Jedná se o poslední film dvojice Jack Lemmon a Walter Matthau. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama