Reklama

Reklama

Kevin Chan je policista, který chce společně se svými kolegy dostat před soud mafiána Toma Ku, který obchoduje s drogami. Během policejní akce s názve Hon na kance se Kevinovi podaří Kua a jeho kumpány chytit s kufrem plným peněz, ale nemá žádné důkazy na to, že skutečně obchodují s drogami. Svědčit by proti Kuovi mohla Salina, jeho milenka a spolupracovnice. Kevin a jeho nadřízení se snaží Salinu jako hlavní svědkyni donutit, aby vypovídala před soudem. Aby ji ochránili před drogovým gangem, zařídí jí policejní ochranu. Salina ale uteče a potom ji zajmou Kuovi mafiáni. Kevin proti Kuovi vypovídá před soudem, ale jeho výpověď nevede k odsouzení Kua, a ten je z vazby propuštěn. Kevin se snaží najít Salinu, aby ji ochránil a zároveň donutil vypovídat. Seržant Mao, který je podplacený Kuovými mafiány, na Kevina vymyslí léčku. Řekne Kuovi, kde Salinu vězní. Mafiáni potřebují, aby Salina zmizela nebo zemřela a chtějí to nastražit tak, aby Salinu zastřelil Kevin. Když Kevin dorazí do vily k Haulunu, kde má být Salina, popere se s mafiány a Salina během bitky uteče. Mafiáni Kevinovi vezmou služební zbraň a zastřelí s ní seržanta Maa. Když se po přestřelce Kevin vrátí do práce, jeho nadřízení ho obviní z vraždy Maa jen kvůli tomu, že byl zastřelen Kevinovou služební zbraní. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V průběhu celého filmu se Jacky neohroženě vrhá do výborně připravených soubojů. Což je věc dnes podle mě docela nevídaná. Nicméně tady se skutečně bojuje pravidelně:) a hlavně - choreograf odvedl perfektní práci. Přesto mě některé pasáže nesedly, mám radši drsnější příběhy a tu komediální část bych si klidně odpustil. Jenže jinak to zřejmě u jeho filmů nejde - hlavně vše s humorem. Naštěstí se většina komiky dá hravě překousnout a především poslední cca půlhodinka je naprosto brutálně nemilosrdná, což mě hrozně potěšilo. Rozhodně jeden z jeho nejlepších filmů! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejsem Jackieho fanoušek a to se stále projevuje na filmech, kterých s ním sleduji. Je to výborný bojovník, slabý komik a jeho prvotiny jsou pro mě doslova akčními komediemi, v kterých se právě můj odpor v jeho komediálních rolích mísí s obdivem k jeho bojovým výkonům. Právě proto nemohu dát více jak 3* slavné Police story, která pro mě z dnešního pohledu (ano, neměl jsem to štěstí to vidět na pirátské kazetě v 6 letech a to se na mě podepsalo...) přijde jako amatérský počin plný kaskadérských kousků, které však v té době v HK nebyly zas tak výjimečné. A i kdyby nebyly, tak nedokáži dávat filmu 5* jen proto, že prostě Jackie proskakoval skutečné sklo ... čekám více od filmu než tohle(a klidně bych se bez tohoto obešel). Krom toho akce mohlo být více.... Osobně mám rád jeho New Police Story a předchozí příběhy mě nechávají velmi chladným. ()

Reklama

džanik 

všechny recenze uživatele

Uvažoval jsem o čistých 3*, za závěr přidám 1/2... Ve čtrnácti nebo jako sklenář bych neváhal s plným počtem! Děj jednoduchý, hezká vzpomínka na 80. léta. Souboje a kaskadérské kousky fantastické (doprava, závěr), ty už dnes však můj celkový dojem z filmu nezachrání. Ti Číňani jsou ale stejně magoři z jiné planety bez pudu sebezáchovy! Že by tam pod Mongolskem byla nižší gravitace? Nebo snad vyrábějí měkčí asfalt? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bravurní akce té nejvynalézavější hongkongské školy.. Jackie Chan s lehkostí překonává kaskadérské překážky i infantilní scénář, rozdává rány a ve výborně zvládnuté choreografii nechává vzpomenout na staré dobré (akční) časy!! Navíc je moc zábavné sledovat, kolik zaoceánských režisérů se Chanovou akcí nechalo inspirovat.. Škoda jen Chanových pozdějších amerických přehmatů.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci akčný príbeh, v ktorom Jackie trochu zvážnel a je to vidieť. Film by som štýlovo prirovnal k SMRTONOSNEJ ZBRANI. Megahit hongkongských kín, s ktorým Chan začal novú etapu svojej kariéry. Vo filme sa mu podarilo vytvoriť jedny z najlepších a najnebezpečnejších kaskadérskych kúskov v histórii. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (23)

  • Deštník, kterého se Chan Ka Kui (Jackie Chan) drží ve scéně, když visí z dvoupatrového autobusu, je kovový, aby unesl jeho váhu. (Rominator)
  • V rokoch 1994 až 2004 používala hongkongská televízna séria Police Report hlavnú pieseň z filmu naspievanú Jackie Chanom. Televízna reklama na prácu v hongkongskej polícii si taktiež adaptovala túto pieseň ako hlavný motív. (Peter-1307)
  • Ústřední píseň „Hero Story“ nazpíval sám Jackie Chan. Existují verze filmu, kde je použita instrumentální verze (tedy nezpíváná). (LION-MR.T)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Reklama

Reklama