Reklama

Reklama

1670

(seriál)
  • Polsko 1670
Trailer
Polsko, 2023, 4 h 28 min (Minutáž: 30–38 min)

Scénář:

Jakub Rużyłło

Kamera:

Nils Crone

Hrají:

Bartłomiej Topa, Katarzyna Herman, Martyna Byczkowska, Michał Sikorski, Michał Balicki, Andrzej Kłak, Dobromir Dymecki, Kirył Pietruczuk, Irena Melcer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Satirická komedie o praštěném šlechticovi, který se chce stát nejslavnějším Polákem a musí u toho zvládnout rodinné spory i střety s rolníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

atiratha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to něco z Blackaddera a něco z Norsemen. Na polský seriál dokonce velmi odvážně zkoumá témata, která by v polské televizi neprošla. Člověk si až říká, jaká je škoda, že si takhle hezky neumíme udělat legraci ze sebe, naposledy snad Kosmo.  Velmi doporučuji pustit si v polštině s titulky. I když dabing není vysloveně špatný, nemá to prostě tu brizanci originálu. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Zjevení z čistého nebe a v tomto případě palec nahoru pro Netflix, že při své velikosti dává prostor i takovéto lokální tvorbě. Jenom se mi potvrdilo, že Poláci poslední dobou umějí a nebojí se dělat si srandu sami ze sebe a svých typických vlastností. Musím říct, že s každou další epizodou se mi seriál líbil víc a víc. Navíc podle všeho by nemělo zůstat jen u jediné série, těším se na další! ()

Reklama

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem měl trochu obavu jestli mně tento seriál bude bavit, ale trailer o morové epidemii mně opravdu zaujal. Dost se divím, že Netflix takový seriál vůbec nechal projít, protože je fakt skvělý a paroduje celou řadu nesmyslů v současné společnosti, které mnohdy sám Netflix prosazuje a obhajuje. Zároveň je to taková polská kritika Polska. Jak zde již bylo několikrát zmíněno styl vyprávění je do značné míry inspirován seriálem The office a samotné postavy jsou v tomto duchu napsané. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět historický žánr, jenž nastavuje sám sobě ironické zrcadlo. A Poláci se toho chopili skutečně důkladně! 1670 se stalo pro mě komediálním překvapením roku. O jeho příchodu jsem vůbec nevěděl. Ale o to lepší zážitek to byl. Skvělý casting! Humor! Zpracování. Tento styl komedie má v našem prostředí velkou budoucnost! Škoda jen několika slabších epizod, které nedrží tolik v úvodu nastavenou laťku. 80% ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Vcelku vtipný (někdy hodně vtipný, jindy trochu trapný), originální polský seriál o bodrém šlechtici Janu Pawlu Adamczewském, jeho vykutálené rodině a jeho (menší) půlce vesnice. První díl byl nejlepší, pak to trochu spadlo, přesto doufám, že vznikne pokračování, protože feel good movies, kde vás nezatěžují problémy a můžete se jen bavit, jsou sakra zapotřebí. Nejlepší postavy: Jan Pawel, Zofia a Jakub. :D 3*. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Stanisław (Michal Balicki) má v epizóde "stodolovú kapelu", ktorá zahrá áriu z „Kráľa Artuša“ od Henryho Purcella. Skladba vznikla ale až v roku 1691, teda 21 rokov po tejto fikcii. Je to však úmysel, čo režisér Buchwald vysvetľuje: "Je to dobre premyslený postup. V tejto scéne Stanisław vysvetľuje svojmu otcovi, že hrá avantgardu. Takto skutočne predbehol dobu". (Arsenal83)
  • V seriáli sa herecky objavujú aj členovia štábu. V ôsmej epizóde hrá režisér Maciej Buchwald sedliaka s nožom v chrbte a druhý režisér Kordian Kądziela hrá sedliaka, ktorého Aniela učí o segregácii odpadu. Producent Ivo Krankowski sa objavil v úlohe člena divadelného súboru oblečeného ako žena – Bogdan (Dobromir Dymecki) si od neho vzal halucinogénne huby a povedal: „Milujem jesť jedlé veci“. Hosťoval aj kameraman Nils Cronè, ktorý hrá maliara v scéne duelu. Producent Jan Kwieciński hrá maliara v poslednom zábere seriálu a scenárista Jakub Rużyłło, zodpovedný za všetky vtipy a celý koncept, sa zhostil úlohy pisára na sejmiku. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama