Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asi nejvtipnější z filmů o policejním inspektorovi Rizzovi (Bud Spencer), kterého únos vědce a vražda tlumočníka zavede do Egypta. A opět jsou krásně ukázány tamnější reálie. Na cestě ho doprovází znovu už policejní inspektor Caputo (Enzo Cannavale), který se zde rád převléká do nejrůznějších převleků, aby zmátl protivníky. A malý černoušek Bodo (Baldwyn Dakile), který přece nemůže Rizza nechat samotného s Caputem. Nakonec se mu podaří zachránit nejen bláznivého vědce Cerulla (Leopoldo Trieste), který uděla významný objev cenný v ropném průmyslu. Ale také ropného magnáta Barnse (Robert Loggia) s jeho půvabnou mladičkou neteří Connie (Cinzia Monreale). Protivníkem mu je místní bohatý člověk Elver Zakar (Adel Adham), kterému slouží prohnaný Švéd (Karl-Otto Alberty). Vtipná zábava plná rvaček (nejpůsobivější je opět ta závěrečná v Zakarově paláci) s krásnýma záběrama z Egypta. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ač tomu název neodpovídá, jedná se o poslední díl z Budovy série "Piedone ..." . Opět se tak setkáváme s komisařem Rizzem, seržantem Caputem (Enzo Cannavale) a nyní naturalizovaným Neapolitáncem Bodem (Baldwyn Dakile) v městě pod Vesuvem, kde panuje tradiční idylka jako jsou drogové kšefty a únosy. Jen co Rizzo osvobodí neteř bohatého naftaře (Robert Loggia), je nucen odjet i s Caputem a (nechtěně) také Bodem do Egypta, kde byl unesen vědec Cerullo (Leopold Trieste), který učinil objev, jenž by mohl změnit celý naftařský průmysl. A po příjezdu do Egypta začíná klasický sled útěků, rvaček, hlášek, výslechů a Caputových převleků, to vše zabalené do exotických egyptských kulis s hudebním doprovodem tradičně skvělého dua De Angelis. Tentotrát už tvůrci jasně vsadili na žánr dobrodružné komedie a téma drog nám prakticky úplně zmizelo. Bud je však v nejlepší formě, proto řadím "Policajta v Egyptě" mezi jeho nejlepší sólové filmy. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpovedenějších dobrodružství tentokrát osamoceného Buda Spencera. Dobrá hudba podmalovává zajímavý děj a bláznivé fackovací scény, kterých je dostatek a jsou i dobře natočené. Enzo Cannavale v roli Caputa není nijak trapný, ale skutečně vtipný a společně s Clouseaovský hlasem a převleky bájného komisaře i trochu připomíná. Ale hlavní pozornost na sebe strhává ohromitý Bud Spencer, který byl v těchto létech asi v nejlepší formě a kraluje každému záběru s ním. Svižná, vtipná a příjemná komedie. Co více si přát? ()

hemul 

všechny recenze uživatele

Komisar Rizzo bol moj hrdina. To znamena, ze som tuzil byt ako on. Na filmy s nim som chodil do kina ako maly chlapec a pacia sa mi dodnes. Dodnes je to moj hrdina. Sterilny a nudny Bond mu nesiaha ani po clenky. Do oci mu je vidiet malokedy, ma ich neustale prizmurene, napriek tomu mu clovek doveruje. Bonus je fantasticka muzika bratov de Angelisovcov. Zvlastne, filmova hudba je taka nenapadna . Keby take skladby vydali napriklad Pink Floyd na svojich vtedajsich albumoch, boli by to iste hity. Vo filmoch je ta hudba taka samozrejema a preto nedocenena. Bonus dva, jeden z mala dabinbgov R. Hrusinskeho, a presny. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Strejdo, nezlob se, vážně. Chtěl jsem tě poslechnout, ale nemohl jsem." - "Co jsi nemohl?" - "Prosím tě. Copak tě můžu poslat do Egypta samotného s Caputem? Nejsem přece blázen." Není to hloupé nebo pitomé příběh měl hlavu a patu + fackujícího Spencera a sem tam padl nějaký fórek. "Teda, šéfe, s těmi lotry jste to zaválel. Lépe by to nevyřešil ani Sherlock Holmes. Smím vám dát hubičku?" "Mně chceš dát hubičku? Tobě snad přeskočilo. Nepřihřál jsi se náhodou z těch svých převleků?" Nicméně jedná se o velmi průměrnou kriminálku. - 60%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)

Reklama

Reklama