Reklama

Reklama

Hororová klasika, jež na plátna kin přivedla jedno z nejproslulejších monster! Lon Chaney jr. ztvárnil Larryho Talbota, který přijíždí na otcův (Claude Rains) zámek ve Walesu a seznamuje se s krásnou Jenny (Evelyn Ankersová). Oné osudné noci Talbot dívku doprovází na karneval a cestou potkávají tajuplnou cikánku. Věštkyně dívce vyjeví neblahý osud, jenž ji čeká. Zlověstná mysteriózní atmosféra umocněná skvostnou výpravou a plíživou hudbou učinila z Vlkodlaka mistrovské dílo uctívané fanoušky všech žánrů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

anais 

všechny recenze uživatele

Tak trochu odvar z Frankensteina, Neviditelného muže a dalších klasik žánru z dílny Universalu. V titulní roli se objevil zajímavý Lon Chaney Jr., a já se často přesvědčoval, že mě "lidské" pasáže baví mnohem víc než ty s maskou vlkodlaka. Pasáže s monstrem tu moc nefungují - nejde z nich skutečně strach ani nedojímá (jako se to dařilo Karloffovy). Na druhou stranu psychická přeměna Chaneyho Larryho Talbota je sehrána moc pěkně a jistě by dala skvělý základ čistě psychologickému filmu, v němž by hrdina byl přesvědčen o svém vlkodlačím prokletí, zatímco by vraždil v normální lidské podobě. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hoci som fanúšikom obdobia i žánru, nemôžem ísť nad 3*. Vlkodlak Georga Waggnera sa lenivo pohybuje v bezpečných klišé, je predvídateľný, nemá čím prekvapiť, rómska predstaviteľka nevie hrať a zamhlené kulisy lesa o rozlohe 20 metrov štvorcových filmu na kúzle nepridajú. Navyše, ani dráma otec/syn snímke nedodáva hlbší rozmer. Klasikou robí tento film snád iba výkon Lona Chaneyho. Keď už nič iné, tak aspoň s väčšou fantáziou napísaný scenár ponúka konkurenčný, o 6 rokov skôr nakrútený Werewolf of London. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem dostal obrovskou chuť pustit si nějaký pořádný vlkodlačí film a volba byla jasná. Tuto nestárnoucí klasiku a v mých očích jeden z nejlepších filmů o vlkodlacích si pustím vždy znovu a rád. Lon Chaney Jr. podal opět výborný herecký výkon a společně s Bellou Lugosim jsou vždy zárukou kvality. Mohu jen doporučit. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

40. roky veľa vody nenamútili pre priaznivcov hororov. Vlkolak je síce kvalitný, ale nie veľmi dobrý. Chaney Jr. a Evelyn Ankers sú zaujímavý párik a Claude Rains ako neústupný legendárnym poverám s charizmou otca dodáva presvedčivosti. Navyše milujem tieto lesné hmlisté dávne exteriéry. Niežeby boli skvelé, ale sa mi jednoducho páčia rovnako ako čiernobiela kamera. Problém vidím v absencii strachu, či krajšieho príbehu, ktorý by povznášal tento nádejný film. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Povedený a velmi dobře obsazený horor z válečného období, který jako by válku úplně ignoroval. Jeden z mála hororových zástupců 40. let 20. století působí jako spojník mezi klasickými třicítkami a průlomovými padesátkami. Je zde velmi dobrá hudba i děj, který se stal podnětem k vzniku dalších známých hororů a vcelku zdařilého remaku. Velké plus patří krásným exteriérům v podobě mlžných lesů. Jde o velmi sympatickou podívanou, kterou by si žádný hororový fanoušek neměl nechat ujít. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (27)

  • Herec Gibson Gowland, hrající jednoho z vesničanů, je přítomen smrti Larryho Talbota (Lon Chaney), stejný herec byl ve snímku The Hunchback of Notre Dame přítomen filmové smrti Chaneyho otce. (liquido26)
  • V původní verzi scénáře byl Larry Talbot americkým mechanikem, který je pozván do Skotska nainstalovat nový druh teleskopu. V konečné verzi je šlechtickým synem v blíže neurčené zemi, který byl posledních osmnáct let na zkušené v Americe a domů se vrací po tragické smrti svého bratra Johna. (DaViD´82)

Související novinky

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

Nový Vlkodlak mění hlavního představitele

14.12.2023

Nadcházející filmový příspěvek do světa monster od studia Universal mění svého hlavního představitele. Podle oznámení z roku 2020 si v nové verzi hororu Vlkodlak měla hlavní roli zahrát populární… (více)

Chloé Zhao chystá Drákulu

Chloé Zhao chystá Drákulu

05.02.2021

Oceňovaná režisérka Země nomádů a nadcházející marvelovky Eternals Chloé Zhao má za sebou zatraceně povedený rok, a tak není divu, že o ni v budoucnu budeme jistě ještě hodně slýchat. Nově se… (více)

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Reklama

Reklama