Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třídílná televizní minisérie "The Moth" je adaptací románu Catherine Cooksonové. Vypráví o mladém truhláři jménem Robert Bradley (Jack Davenport), jenž po smrti otce nachází domov a rodinu pod střechou svého strýce. Po čase je však křivě nařčen z otcovství nenarozeného dítěte své sestřenice a rozhodne se odejít. Najde práci na sídle zchudlé aristokratické rodiny Thormanů. Jako jeden z mála nachází pochopení pro jejich duševně nemocnou dceru Millie - zvanou všemi "Můra". Stává se jejím přítelem a důvěrníkem, navíc nachází zalíbení v její starší sestře Sarah (Juliet Aubrey). Značné sociální rozdíly, společenské konvence a rodinná tajemství však této lásce příliš nepřejí. (k212)

(více)

Recenze (3)

laik_60 

všechny recenze uživatele

napriek silnému romantickému náboju, sa na to dalo pozerať. Anglický "podmaz" prostredia, a herci , (služobníctvo a prostredie krčmy ... juj) ... dával filmu inakší šmrnc ako nemecké sladké rosamundovky. Odporúčam diváčkam a milovníčkam romantiky. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Když vezmete pár střípků od Jane Austen a pár střípků z Thomase Hardyho a poskládáte z toho obrázek, vyjde vám The Moth. Takže jak jinak, je to milý příběh, kde v hrubých obrysech víte jak to může asi skončit, ale nedejte zase tak moc unést jasnou předvídatelností, přece jen vás Roy Battersby párkrát překvapí. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Ač psala Catherine Cookson (1906-1998) své romány zvětšiny až v druhé polovině 20.století, patří bezesporu už dnes mezi klasiky světové romanticko-dramatické prózy. Celá řada těchto skvělých románů se právem dočkala kouzelných TV a filmových adaptací, které uchvátí všechny milovníky barvitých romantických příběhů, příběhů se spoustou zajímavých postav a dějově bohatých, příběhů, které nezevšední a ke kterým se bude většina diváků ráda a neustále vracet...A tady máme jeden z nich! ()

Reklama

Reklama