Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Východoněmecký reprezentant v pětiboji emigruje po vítězství na olympiádě v Soulu do USA. Jeho někdejší trenér a agent však ani po skončení studené války nepřestává prahnout po pomstě. (cheyene)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Príbeh o olympijskom víťazovi čo dal zbohom rodnej domovine, aby mohol v krajine s hviezdami a pruhmi začať od piky. Pre Dophíka to zo začiatku vyzerá ako príma zmena, je nádejným päťbojárom, vie teda jazdiť na sedle, plávať ako ryba, behať ako kamzík, mieriť vždy do čierneho a šermovať alá mušketier. Lenže pri úteku ho zrania a v germánskej koži to nemá v novej krajine vôbec ľahké. Najsympatickejšia pasáž prichádza, keď sa ho ujme boss of burger a začne trénovať na kvalifikáciu, lenže potom sa nastolený smer utne a zmení na nudnú, utrápenú, politickú frašku s náckami a kvalifikácia dobre, že sa nepripomenie až po titulkoch. Škoda, potenciál bol, len ho utopili bočné, bohvieaké úmysly. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lundgrena moc nemusím a asi mu nikdy nepřijdu na chuť, ale tohle je vyjímka, na tenhle film se dalo docela koukat, ale rozhodně to neznamená že to musíte ihned zkouknout. Ale v rámci Lundgrenových filmů je to slušní průměr. Nic méně i tak film má plno chyb třeba střelba bazukou byla WTF!!! Film se dá doporučit snad jen lidem kteří mají rádi béčka z 90 let. Ale ani vy z toho na větvi asi nebudete. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film s Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi zaujímavý a pre Lundgrena dosť netypický príbeh, pretože to nie je akčný film, ale skôr športový s prvkami akcie. Je síce zvláštne, že tu z nemeckých olympionikov a ich týmu urobili ľudí s nacistickým zmýšľaním, ktorí majú reči o čistej rase a pritom je to z nedávneho obdobia, ale film to robí zaujímavejším. Lundgren tu predstavuje športovca, ktorý súťaží v päťboji a pre túto úlohu sa určite hodí najlepšie, kedže aj v skutočnosti súťažil na olympiáde v tejto disciplíne. Akcia tu predstavuje hlavne už priame súťaženie alebo tréning, ktorý poteší vždy, ale občas tu aspoň aj niekoho zbije, aj ked´ len málokedy mu pri tom ide aj o život. V tomto filme asi najviac vidno, že Lundgrenove herecké schopnosti nie sú na moc vysokej úrovni. V jeho akčných filmoch to vôbec nie je potrebné, ale tu to niekedy aj chcelo nejakú lepšie zahranú emóciu, napríklad vtedy, ked´ stojí na stupni víťazov a počúva národnú hymnu. Ja si určite pozriem radšej nejaký klasický akčný film ako Zúčtovanie v malom Tokyu alebo Pomstiteľ, ale ani tento film sa v Lundgrenovej filmografii nestratí. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 71%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sportovní příběh začínající v době železné opony v Evropě. Dolph Lundgren v roli východoněmeckého sportovce v oblasti pětiboje, kterého už od dětství vedl fanatický trenér k těm nejlepším výsledkům v zájmu východoněmecké vlasti i za cenu použití dopingu. Že se pokusí o emigraci, která se samozřejmě povede, je předvídatelné, stejně jako fakt, že minulost v podobě onoho trenéra ho dostihne i tam. Spíše televizní snímek opírající se o diktaturu, touhu po svobodě, pádu berlínské zdi a hlavně sportovních výkonů. Dolph tímto zabředl do zcela jiných žánrových vod a nedá se říci, že nějak špatně. Po herecké stránce roli zvládl vcelku dobře. Problém je scénář, který hodně kolísá na dramatičnosti, což je chyba asi největší. Thrillerové prvky přesahující až do akčního žánru jsou spíše na škodu. V charakteru fanatického trenéra se dost tlačí na pilu, což v tomto případě vyznívá víc než podivně. Věrný komunista se po pádu berlínské zdi a zhroucení sovětského komunistického režimu stane nacistou? Fantazii se sice meze nekladou, ale i absurdita má své hranice. Výborná je kamera, ale když je slabý scénář, upadá vniveč. Snímek tedy po divácké stránce nijak zvlášť nenadchne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hrej na vítězství, nebo zemřeš... Po zisku olympijského zlata v pětiboji v Soulu emigroval mladý východoněmecký sportovec Eric Brogar do USA. Po letech jeho extrenér chystá pomstu. Tentokrát bojuje Eric ve smrtelné hře o svůj život. Scénář : Gary DeVore, Bruce Malmuth, William Stadiem a Gary T. McDonald Kamera : Misha Suslov Hudba : David Spear ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Plavecké preteky sa natáčali na plavárni Pepperdine v Malibu. (m.a.t.o.)
  • Kinopremiéru mal film iba v Južnej Kórei, Japonsku, Taliansku a Španielsku. V ostatných krajinách vyšiel rovno na videu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama