Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Východoněmecký reprezentant v pětiboji emigruje po vítězství na olympiádě v Soulu do USA. Jeho někdejší trenér a agent však ani po skončení studené války nepřestává prahnout po pomstě. (cheyene)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Terva 

všechny recenze uživatele

Hrej na vítězství, nebo zemřeš... Po zisku olympijského zlata v pětiboji v Soulu emigroval mladý východoněmecký sportovec Eric Brogar do USA. Po letech jeho extrenér chystá pomstu. Tentokrát bojuje Eric ve smrtelné hře o svůj život. Scénář : Gary DeVore, Bruce Malmuth, William Stadiem a Gary T. McDonald Kamera : Misha Suslov Hudba : David Spear ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Príbeh o olympijskom víťazovi čo dal zbohom rodnej domovine, aby mohol v krajine s hviezdami a pruhmi začať od piky. Pre Dophíka to zo začiatku vyzerá ako príma zmena, je nádejným päťbojárom, vie teda jazdiť na sedle, plávať ako ryba, behať ako kamzík, mieriť vždy do čierneho a šermovať alá mušketier. Lenže pri úteku ho zrania a v germánskej koži to nemá v novej krajine vôbec ľahké. Najsympatickejšia pasáž prichádza, keď sa ho ujme boss of burger a začne trénovať na kvalifikáciu, lenže potom sa nastolený smer utne a zmení na nudnú, utrápenú, politickú frašku s náckami a kvalifikácia dobre, že sa nepripomenie až po titulkoch. Škoda, potenciál bol, len ho utopili bočné, bohvieaké úmysly. ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[5.5/10] Dalo sa to pozrieť, nieje to žiadna sláva, ale nenudilo ma to a občas to má aj dobrú atmosféru. Lundgren nesklamal, aj ked´ sa nemá v čom predviesť, zvyšok hercov oničom. Akcia takmer žiadna, ale očas bitka alebo súboj na meče poteší.Tento film by potreboval veľa vecí vylepšiť(hlavne príbeh) aby som mohol dať vyššie hodnotenie, ale na jedno pozretie je to ideálny film a je to príjemná zmena vidieť Dolpha v neakčnom filme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kombinuje v sobě technické i fyzické disciplíny, které ještě v minulém století patřily k základním požadavkům na vojáky. Už jako malý nesměl selhat, nesměl nebýt nejlepší. Platilo to i na letní olympiádě v jihokorejském Soulu v roce 1988 (kde mimochodem Jan Železný získal svou první olympijskou medaili), kde reprezentoval Německou demokratickou republiku. A to za každou (i dopingovou) cenu. Odolá, vyhraje, a ač východoněmecký reprezentant, tak prchá do vysněných Spojených států. Berlínská zeď mezitím padá, ovšem on se vinou několika okolností opíjí a otáčí v bistru hamburgery. Po letech se ale rozhodne kariéru opět nastartovat. Minulost se nicméně začne ozývat. Objeví se několik jalových a nechtěně úsměvných scén, u kterých se divák zastihne, že si sám před sebou obhajuje, proč se na to vlastně kouká. Na druhou stranu je to netypický Lundgren, má to svou potřebnou naivitu a jednoduchost, spoustu vaty a nešťastně napsaných dialogů, ale je to tak nějak mile snesitelné. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Podla mna tu tento film az moc podhodnotili, ze je to slaby film. Film mal dobry priebeh deja a nevyznelo to trapnym dojmom, ze vas to nebude bavit sledovat. Obcas som aj postrehol dobru atmosferu, hlavne ked Erik bezal prec ku autobusu, aby sa mohol nenapadne vteperit do Ameriky. Takych scen je tam poviacej, co len film ozivilo a nebolo to nikde preplacane a prehnane. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Plavecké preteky sa natáčali na plavárni Pepperdine v Malibu. (m.a.t.o.)
  • Kinopremiéru mal film iba v Južnej Kórei, Japonsku, Taliansku a Španielsku. V ostatných krajinách vyšiel rovno na videu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno