Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Immaculate means no ejaculate! Máš recht, Cecilko. Sejmi je všechny, on si je San Pietro nahoře přebere.. Technicky obstojné oprášení nunsploitationu, které na mě už samotným prostředím umí působit nekomfortně. Když se ale ukáže, že v klášteře používají sonogel nejen na svíce, ale i k tomu, k čemu je primárně určen, s výjimkou slepičí finty už nejsou cesty žánrového Páně nevyzpytatelné. Pokud pomineme bradavky prosvítající pod noční košilí, neukázala Sydney Sweeney nic a pro mě je zatím takovým Troyem McClurem, který sice natočil spoustu filmů a seriálů, ale já skoro žádný neviděl. Dlouhý detail zakrváceného obličeje při porodním řevu docela cringe. Aspoň že to pak šutrem schytal ten vlezlý pojišťovák, co se za čerstva pokoušel vnutit komerční připojištění.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Smutně neambiciózní a rádoby hororová jednohubka s bolestně předvídatelným sledem událostí, v níž stojí za zmínku snad jen snaživý herecký výkon Sydney Sweeney a působivé kulisy kláštera. Snímek Immaculate je totiž vyjma toho jen další nevydařenou podívanou, v níž načrtnutá atmosféra vůbec nefunguje a scénář jen lenivě šustí papírem. Takhle ten umírající hororový žánr fakt z bahna nepozvednete! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mne nakonec úplně v pohodě, finální třetinou si snímek obhájí právo na existenci. Immaculate je ve výsledku ryze béčková blbina, byť se zpočátku tváří, že by mohla mít vyšší ambice. Jakmile jsou karty rozdány a vyloženy, tak se to rozjede docela intenzivně, přičemž v poslední scéně tvůrci zašli trochu dál, než bývá v hollywoodských filmech zvykem, za to palec nahoru. Řemeslně fajn, herecky fajn, lokace fajn. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Sydney Sweeney môže byť hravo vyhlásená za novodobú scream queen pre dvetisícdvatsiate roky, hlasivky na to má ... už len si zahrať v nejakom skutočne dobrom horore. Immaculate síce nie je horor hodný zatratenia a v spleti podpriemerných kúskov, ktoré tento rok zatiaľ smerovali do kín (Night Swim, Baghead, Imaginary) sa jedná o ten najlepší kúsok, ale to len preto, lebo konkurencia nie je vôbec silná. Inak je to pomerne štandardný horor, u ktorého najviac zamrzí hlavne nevyužítý potenciál a zmätočné uchopenie, kedy sa ten horor miestami tvári ako slasher so značnou dávkou gore, inokedy ako ducharina, chvíľu ako Exorcista a v závere ako variácia na Rosemary's Baby, no nikdy nedostane vlastný ksicht a skôr pôsobí ako sled scén, ktoré niekto pozliepal dohromady a ktoré sa nakoniec dopracujú k nejakému fukčnému a intenzívnemu finále, ale aj to vyvrcholí úplne do prázdna. A presne taký je celý film, pomerne prázdny, aj keď nijako zle natočený. Na zakrvavenú Sidney Sweeney je však príjemný pohľad. CELKOVO: 6/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Viděno v kině. Rozhodně jsem dostal o něco víc, než jsem po průměrných recenzí čekal. Dějově je to samozřejmě předvídatelné a nijak překvapující, jenže po trochu táhlejší cca 1/3 filmu se vše rozbíhá a má to takovou ponurou atmosféru. I to má docela využité Rko; krví a brutalitou se zde moc nešetří. Chvílemi jsem si říkal, sakra dost. Ne, že by to bylo úplně neúnosné, znám mnohem drsnější filmy, ale přeci jen zde to téma těhotenství bylo někdy kruté, ale ok. Hlavní herečka Sydney Sweeney to zahrála solidně. I mě zaujal Álvaro Morte, kterého především známe jako postavu profesora ze španělského seriálu Papírový dům. No,ke konci se furt stále něco dělo, ale přeci jen to bylo takové předvídatelné, urychlené a trochu zkombinované. Víc bych celkově do filmu přidal lepší děj, zvraty a něco nového. Mohlo to být o ždibec lepší, ale i tak jsem spokojen a dávám lepší 3*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Ríme a skončilo vo februári 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama