Reklama

Reklama

Kryptotunel

  • USA Bitconned
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skutečném zločinu, ve kterém tři muži na trhu s kryptoměnami podvodně vylákají z investorů miliony a pořádně si vyhodí z kopýtka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na dokumentu je kromě kvalitního zpracování pozoruhodné především to, že se ho účastní část hlavních aktérů kauzy, které se dokument věnuje. Díky tomu má divák k dispozici velkou spoustu zajímavého materiálu, díky střídmé stopáži je zde minimum výplně či hluchých míst, tempo příjemně plyne, vše je podáno atraktivně a poutavě. Malinko jsem se jen občas ztrácel v časové lince, některé postavy mi místy trochu splývaly, některé věci mohly být také lépe vysvětleny. Celkově se ale jedná o dobře odvedenou práci, téma je samo o sobě nesmírně silné a zajímavé, pojmout a zpracovat se ho tvůrcům víceméně povedlo, rozhodně se jedná o nadprůměrný true crime z dílny Netflixu. 7/10. ()

Reyer 

všechny recenze uživatele

Mám tak smíšené pocity. Emoce. Hněvu, vzteku, nenávisti a bezmoci. Dokument je zpracovány pěkně. Ale princip, že někdo s takovým podclovekem dělá dokumentární praci, mě rozčiluje. Samozřejmě chápu, že je to pro osvětu, aby lidi byli obezřetny kam svoje peníze investují. Ale štve mě, že takový člověk jede dál. Je to jako u nás v CR, položil jednu firmu, založí další apod.... takze člověk odpad, dokument pekny.... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už je len voľba oviec, či sa nechajú odrbať. Ak vám niekto povie nedôverujte bankám, lebo sú to súkromníci a zároveň vás žiada, aby ste investovali do niečoho nového, čo je tiež v rukách súkromníkov, nuž to je už len vaše riziko. Najmä ak ten človek v dokumente prizná, aký je to humanista: "Sex, drogy, peniaze, za to by som dal čokoľvek." Vidina rýchleho zisku pohltí mnohých, no zarobí na tom skutočne len pár vrchných. A nakoniec nám ale aspoň chlapec objasnil, ako je to dnes s tým americkým snom: "Dnes si len tak dom nezaplatíte, dnes musíte vymyslieť ako prechcať systém. To je novodobý americký sen."  ()

Killbilly 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument dobře natočený. Na jednu stranu je to k pláči, na druhou stranu, pokud je někdo takový retard, že naposílá životní úspory prvnímu z*rdíkovi, který mu předloží nějaký leštěný prd, aniž by si pořádně ověřil legitimitu, možná mu to patří. Co si asi dost lidí nevšimlo, že vlastně úřady i investigativní novinář z Timesů pracovali velmi rychle, hajzlíci se pásli a užívali si svou párty sotva rok, u nás by to tak rychle určitě nebylo. Velmi přínosné sledovat hlavního "hrdinu", typický psychopat/sociopat bez emocí, empatie, loajality, čistě zlý a prohnilý od dětství, jako celá jeho povedená rodinka. Z masa a kostí, žádný přifouknutý herec. Člověk aspoň vidí, že někteří lidé doopravdy prostě jsou krystalické zlo. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Filmy s podvodníky, inspirované skutečnými událostmi, se u diváků těší značné oblibě. Vzpomeňme na Jordana Belforta v podání Leonarda DiCapria ve Vlkovi z Wall Street či Franka Williama Abagnala Jr. z Chyť mě, když to dokážeš, též ztvárněného Leonardem. Režisér snímku Kryptotunel, Bryan Storkel, se ve svém snímku věnuje jednomu z prvních významných podvodů ze světa kryptoměn, a to z pohledu jednoho ze skutečných zločinců, Raye Trapaniho. Narozdíl od dvou výše zmíněných životopisných hitů je Kryptotunel pojatý více dokumentárně, to však neubírá nic z jeho kvalit. Storkelovi se daří diváka seznámit s prezentovanou látkou ve velmi srozumitelné a atraktivní formě, samotný příběh je poté doslova dechberoucí. Dechberoucí je zejména fakt, jak snadno lze ve 21. století zneužít důvěru tisíců osob a páchat kybernetický zločin. Vyjma opravdu nepříjemného charisma hlavního protagonisty, který jakoby vypadl z oka známému českému fotbalistovi, Bořku Dočkalovi, nemá snímek žádné vyloženě slabé místo a na 94 minut si získá vaši plnou pozornost. Vstup do nového roku se Netflixu podařil a rok 2024 zahajuje hezkým tříhvězdičkovým hodnocením. 🙂 (01.01.2024) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama