Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

toz takto... je to v niektorych momentoch prestrelene ? ano je... dakedy je to naozaj az moc tlacenie na pilu, ale potom su tam take momenty, ze by sa z toho jeden umlatil smiechom a to sa mne veru nestava. 4 hviezdy by boli uplne objektivne, ale tych par momentov, ktore su tam...rec tela...you can knock, but you can't come in... to su neskutocne chutovky. Odporucam pozerat pod vplyvom... ()

Reddman 

všechny recenze uživatele

Dave´s not here man. V Americe je tenhle film velkým kultem. Po jeho shlédnutí jsem si uvědomil kde všude byla tahle blbina parodována, nebo kde na ní bylo odkazováno. Nemusíte ani být Američan abyste si Cheeche a Chonga zamilovali. Je to takový praotec všech huličských komedií. Zároveň ale svou skvělou atmosférou zcela vyniká. ()

Reklama

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Tommy Chong je i autor a režisér filmu, který má velmi dobré recenze. Mě moc nezaujal, byť je v něm spousta dobrých fórů. Jednak zde zahlodal zub času (1978 vs. 2021) a druhak, a o tom jsem přesvědčen, byl sestříhám bůhvíkým. Tak třeba nevíme, jak se hoši dostali od soudu do Mexičanova bytu apod. Zajímavost : Wally Ann Sharon , ta prsatá blondýna - stopařka, byla pornoherečka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Cheech Marin je prostě číslo. Jeho nápady...., panečku komplet celou Hollywoodskou brigádu těch let /Candy, Murphy, Chevy Chase a spol/ smete jak nic. Než oni udělají jeden normální gag, tak Marin už šlape ten desátý originální. Vedle dua je v hlavní roli i Stacy Keach (policajt), koho já asi začnu více sledovat, protože i tady je naprosto vynikající. Jednoznačně nejlepším hercem ,,večera,,. Tento film je vynikající jízda, věci se dějí pořád, navíc má i super soundtrack akorát do nálady. -se dá najít i pod názvem Vzhůru kouřem. 4/5 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Film byl zakázán kontrolní institucí pro publikaci v Jižní Africe kvůli strachu z toho, "že by film mohl podpořit vnímání mladistvých směrem ke kouření marihuany". (7ynek)
  • Ellen Barkin v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama