Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 507)

plakát

Záhadná bouře (2018) 

Druhou půlku filmu jsem prospal, neboť jsem se vrátil z pálení čarodějnic, kde jsem konzumoval alkoholické nápoje. Takže dnes jsem si to zopakoval, protože mi vrtala hlavou řada věcí, například, jak to dopadne. Bylo to dobré rozhodnutí, za střízliva jsem poměrně zcela pochopil, o čem to je. Někdo připomíná Frekvenci s Denisem Quidem. Ano je to podobné, jen místo vysílačky je hlavním médiem televize a videokamera z roku 1989. Člověk může přemýšlet co řekl sám sobě, čili dospělý muž chlapci z roku 1989. Třeba "ne aby tě napadlo teď někam jít.  Zůstaň doma a čekej na mámu, až se vrátí z práce." Adrianu Ugarte jsem viděl ve druhém filmu (první je Almodóvarova Juliette).Je hezká a hlavně skvělá herečka. Nic dalšího zajímavého však v její filmografii nevidím.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Dost dobrá skvadra. Hodně známých a hlavně dobrých herců. Příběh je inspirován skutečností, jak se píše v úvodu. Nikoliv tedy "podle" , na odlišnosti upozorňují některé ze zajímavostí. Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory.

plakát

Hra pro čtyři (2007) 

Dobrá odpočinkovka na 3,5*, 70% Dobrá(a hezká) je Alice Taglioni v roli Carole. Pointa se dala čekat, ale to bude v autě, jako opačná dvojice na začátku, to jsem věru nečekal.

plakát

Noe (2014) 

"A vy neznáte Noa ? Nee" praví klasik, tedy klasici Werich s Horníčkem. Čili tenhle film neznat, nic se neděje. Nebo max. jednou. Uvítal bych, když už, více dle Bible a méně fantasy. Přiletěla holubice, snítku nesla, tak nějak. Já mám kocábku náram náramnou.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Poměrně slušná komedie, 70% sedí, 3,5*. Je tu sice spousta ptákovin, ale v podobných filmech povolená. Člověk to nesmí brát vážně. Nejlepší je učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová - Princezna Huspopaska z mé oblíbené série německých pohádek, které vysílá Nova).

plakát

To jsem já, Margaret! (2023) 

3,5* , 70% sedí. Sice je to pro ženský o holkách, ale proč se na to nekouknout, i chlapi mají své dny.

plakát

OUTsideři (2014) 

Nejprve jsem uvažoval, že to vypnu, ale vydržel jsem, což bylo dobré rozhodnutí. Všichni tři mladí představitelé v hlavních rolích hrají skvěle, zvláště tedy Robert Sheenen Vincenta s Touretteovým syndromem. Zoe Kravitz dle zajímavostí shodila kvůli natáčení 9 kilo, je opravdu kost a kůže. Jedná se o další z amerických remaků. Právě stahuju originál, německý film Vincent jede k moři zroku 2010. A budu nemilosrdně srovnávat, Stejně jako nedávno u Muže jménem Ove/Oto. Vyhrál Ove, ale remake byl taky dobrý. Uvidíme.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

V kině (na začátku 80 tek) to byla bomba. Se 40 ročním odstupem jsem uvažoval o  snížení hodnocení ze 4 na 2 * Z ústy k legendě ponechám aspoň 3.  Přemýšlím, čím to je. Velmi nevýrazné, povrchní herecké výkony ( všichni 3 kosmonauti, Brenda Vaccaro, Hal Holbrook...) S odstupem času obstojí snad jen Karen Black a hlavně Telly Savalas v  mini roli pilota práškovacího letadla. Příběh se plytký bez zvýraznění klíčové zápletky = nákup levného nefunkčního zabezpečovacího systému. Spousta věcí je nedotažených, hlavně co se týče reportéra Caulfielda. Poškodí mu brzdy, střílejí po něm a co dál. Dva vybavené vrtulníky střílejí na pár metrů jako o život, ale netrefí to práškovací letadlo. No nic, recenzi mám a Jažin z bažin z močálu ven pílí.

plakát

Doba ledová (2002) 

24 let od uvedení do kin odpoledne s vnoučkem ze stažené zásobárny. Normálně podobné filmy nehodnotím, ale za ten čas s vnoučkem jsem vděčný. Oba jsme se moc pobavili. Tedy 80% / 4*. Veverka je boží, lenochod pochopitelně taky. Připomíná oslíka ze Shreka.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Dnes již klasika Wese Andersona. Mám rád tento typ humoru, který charakterizuje například komplikovaný útěk z vězení. Občas si člověk vzpomene na Karla Zemana a jeho filmařskou scifi techniku.