Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 2
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 213)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hm. A co teď? Mám předstírat, že jsem nikdy žádnou gangsterku neviděl a tak nevím, jak to ve správné gangsterce chodí? Mám jásat nad vypálenými kulkami, které minuly cíl? Nebo mám snad slintat jen proto, že se tu Emča Kamenová promenuje v červených šatech s rozparkem až k žebrům? Dobře, to poslední fakt můžu, protože Emička zase jednou vylepšila reputaci svého jména, které tak děsivě ničí pes mojí tety. No ale zbytek si strčte za klobouk, tohle bylo jako souboj dvou malých kluků v kašně s vodními pistolkami. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten moderní přístup tomu nesluší. Sean Penn to navíc herecky přehnal a z Cohena se stala taková divná karikatura. Díkybohu obsazení týmu co mu má zatopit je ukázkové. Brolin skvěle umanutý, Gosling předvádí svůj standard a kurťácký Robert Patrick jako poslední pistolník v L.A. Chyběla tomu propracovanost, chytrost a moderní zpomalovačky jsou občas zajímavé, ale po chvíli začnou rušit. Popkornovou gangsterku nenatočíš. Možná je i škoda, že zmizela tolik propíraná scéna v kině. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDINOU VĚCÍ POTŘEBNOU K VÍTĚZSTVÍ ZLA JE, ABY DOBŘÍ LIDÉ NEDĚLALI NIC“...... /// Vítejte v Los Angeles, městě, kterýmu vládne čestnej polda se sklonem k porušování pravidel John O'Mara. Jo, a taky mafián Mickey Cohen, budující svoje impérium. Ho,ho, hó! Do rypáku okamžitě udeří zajímavej vizuál, tempo, i Josh Brolin, hrající svůj part v mistrovský formě. Chlapi pronášej chlapský věty a hezouni sladkejma řečma dostávaj kočky (dvounohý) do postele. Prostě každej ví, co má dělat (a jak mluvit) a navíc je to i vtipný. Prostě vyvoněný béčko o tý nejlepší sebrance policejních budižkničemů, jejíž posláním bylo ničit (tehdy) a bavit (teď). P.S.: Doufám, že se dívali i bratři Oodieovi. Mohlo by je to bavit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy, který čerpaj ze skutečnejch příběhů. 2.) Protože mě baví zvuk Thompsonu. 3.) Z filmu nedělám vědu. Stačí mi, když se bavím. 4.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Svižná žánrová záležitost s perfektními akčními scénami, sympatickým hereckým obsazením a příjemně popcornovou atmosférou, v níž své místo najde napětí i humor. Zpočátku jsem se bál, aby Lovci mafie příliš nevykrádali Neúplatné, ale postupem času jsem na to úplně přestal myslet a jen jsem se prachsprostě bavil. A vlastně proč ne.__P.S. Jablonskyho hudba (tentokrát se mi líbila) zní trochu jako Zimmerův Sherlock Holmes a v závěrečné skladbě "Gangster Squad" cituje Morriconeho Neúplatné. Ne že by to vadilo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vylepšení, které fungovalo v rámci stojatých vod Zombie movie nefunguje u starých dobrých gangsterek. Ryan Gosling by si měl dávat veliký pozor, aby se nestal druhým Stathamem a nevykrádal stále dokola svou nejlepší roli (DRIVE). Lovci mafie jsou slátanina, posbíraná z ingrediencí, které každý z nás už někdy ve filmu viděl. Je to takový guláš mnoha chutí. Přestřelky ještě dokáží zaujmout, ale v mluvících pasážích nás zasahuje do uší jedno klišé za druhým. Určitě netoužím vidět znovu. Přirovnávat tohle k dějově stejným De Palmovým Neúplatným snad ani nejde. Sean Penn po zásluze ztrestán Zlatou malinou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jedným z alternatívnych názvov filmu bolo aj označenie "L. A. Gang Story". (MikaelSVK)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama