Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 307)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další film, který bych zařadil jako "povinnou četbu". Famózní scénář, velice slušný hudební podklad a vynikající herci, to jsou hlavní devízy tohoto dnes již skoro kultovního díla. O ději se tady nebudu nijak rozepisovat, lepší je to vidět na vlastní oči. Vpodstatě celou dobu je divák alespoň trochu napjatý a nemůže se dočkat rozuzlení. Když pak ono očekávání má být splněno, stane se tak měrou vrchovatou a navíc přímo šokujícím způsobem! Musím uznat, že i kdyby se tvůrcům nevyvedl celý předchozí děj, tak za ten brilantní (jak nevýstižné slovo) závěr bych jim stejně dal 5 hvězdiček. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční akční kriminálka s opravdu překvapivým vyústěním, skoro až Shyamalanovskou pointou. To vše skýtá inteligentní scénář. Jen velká škoda, že je tak prosťoučký a jednoduchý. Čěhož si byl vědom i Singer, a proto to má pouhých 106 neboli tak krátká historka se na víc minut roztáhnout nedá. Příběh je vskutku jednoduše imbecilní, plyne příliš chladně, klidně a bez pořádné atmosféry. Singer ve mě nedokázal vyvolat ten onen pocit, že ti titulní hrdinové jsou vážně v průseru. Toto je snímek, o kterém by se nemělo vědět nic dopředu (nebo ještě lépe neposlouchat uživatele Mr. Loba, který pointu vypráví na potkání :)). Už jenom ten pocit, že na konci čeká nějaké překvapení ubere na 50% zážitku z celého filmu. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jestli vůbec sleduji ty pravé "Obvyklé podezřelé". Podle zdejších komentářů jsem byl připraven na filmový orgasmus, který se však, bohužel, nedostavil. Dějová kostra coby policejní výslech prokládaný flashbacky není špatný nápad, ovšem na začátku jsem opravdu nevěděl která bije a nit jsem našel až zhruba po půlhodině. Děj filmu rozhodně není špatný (ne moc originální, ale to by vůbec nevadilo), ovšem obsahuje několik značných logických děr (to si o Verbalovi nemohli nic zjistit?, v případě Keisera Sozeho jim asi neříká nic slovo Interpol). Pointu jsem rovněž dokázal odhadnout přibližně v polovině (je to možná jejím častým napodobováním, ale podle určitých detailů se na ni přijít dá). Herecké obsazení je bezpochyby největším kladem snímku (především dobrácký polda Chazz Palminteri a arogantní slizoun Gabriel Byrne), avšak většina herců nemá co hrát (Stephen Baldwin, Benico Del Toro) a Kevin Spacey (ač hraje skvěle) působí jako pošuk od první scény. Celkově je to docela dobrý film, ale kdybych měl sestavovat žebříček IMHO nejlepších kriminálních filmů, nezařadil bych jej ani mezi první padesátku. 50%. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Chmm... mě to ale moc nebavilo, nejspíš. Supr řemeslně, herecky, scénářem.. ale jako co? Námět je ta slabina, možná. Nebo vcelku nijak zajímavě postavené postavy? Trošku mi vadí že nevim kde má ten pudl jádro. V ,,no to snad ne!'' situacích jsem si říkal: ,,Hmm, no dyť''. V ,,ježiši kriste jak to dopadne?!'' situacích jsem si říkal: ,,hmm, noa..''. Film jsem dokoukal a jediné co se mi honí hlavou je: ,, Tak sakra líbilo se mi to nebo ne?'' ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokoušíte se ze mne něco dostat, agente Kujane?" Obvyklí podezřelí mě věrně doprovázejí mým filmovým životem. Oni mi ukázali, jak velký může být rozdíl mezi viděným, slyšeným a pravdou. Oni se po více než dvaceti projekcích proměnili z komplikovaně napínavého thrilleru ve výtečnou komedii. A to jen na základě drobných detailů, které v průběhu let pozvolna vyplouvají na povrch. Stojí za to se s tímto snímkem pomazlit, občas si ho promítnout před očima a nechat ho, ať si se mnou hraje. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • Keyser Söze se měl původně jmenovat Keyser Sume. (Kulmon)
  • Replika Kevina Spaceyho (Verbal) "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing man he didn't exist" pochází z díla francouzského básníka Charlese Baudelairea. Zazněla i ve filmu Konec světa (1999), kde hrají také "obvyklí podezřelí" Gabriel Byrne (Keaton) a Kevin Pollak (Hockney). (casyy)
  • Inspirací pro postavu Keysera Sözeho byl pro scenáristu Christophera McQuarrieho skutečný vrah John List, který vyvraždil svou rodinu a poté na 17 let zmizel. (Kulmon)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama