Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě tyhle filmy o nesprávných správných poldech rád. Po jedinečném Training Day, nabušeném Street Kings jsem se dostal k Temnému stínu. Tento film oběma zmíněným bratříčkům nestačí. To mi ale ani omylem nevadilo, protože film odsýpá jak má, drží si tempo po celou dobu, navíc zde hraje charismatický Kurt Russell a neméně charismatický Brendan Gleeson. Navíc scénář David Ayer. Oproti Street Kings se tady hraje dost i na city a rozebírají se vztahy co mají policisté doma. Začínám vlastně uvažovat že v Los Angeles je policejní prostředí prohnilé skrz naskrz. 60% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Takový klasický policajtský film, kterých se už dneska moc netočí - o poldech z ulice, kteří bojují proti zločinu jak se dá, i když to znamená porušovat zákon. Je v tom všechno, co by se dalo čekat - protřelý mazák vs. začínající bažant, alkoholismus, rozpadající se manželství. Ale hlavně díky Kurtu Russelovi, který na to pořád s přehledem má je to slušná podívaná. A posledních 30 minut (akce v ghettu uprostřed řádění negrů a závěrečný výstup při udělování hodností) je vynikajících. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem film viděl na vhs,a nebavilo mě to.Na filmboxu jsem se snažil film skouknout znovu,ale usínal jsem,a to poměrně často.Když sjedu Sheltonovi filmy,v čele s hrůzou jménem Bílí muži neumí skákat tak se nedivim,že to dopadlo tak jak to dopadlo.Prostě někdo točit umí,někdo ne.Nebudu tady rozebírat proč to tak je a dám 40%. ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Necekejte od filmu nic zvlastniho, je to proste obycejny thriller, nic noveho nebo objevneho neuvidite. Na druhou stranu, presne takovy film ja chtel videt, dobre udelany thriler, ktery proste sednul tam kam mel. Navic Kurt hraje skvele jako obvykle, tak neni co resit. Zatahnout zavesy, nicit chipsy, a dat si proste trochu klasicke akcni zabavy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Summer of Rodney King. Další špinavý motýl do Ayerovy sbírky Historek z (hranice) podsvětí, kde Město andělů tradičně hnije pěkně z obou stran spektra zákona. V něm typologicky dobře vybraní herci (především Kurt "mám rád whisky" Russell), rutinérská režie známého sporťáka Sheltona a ambientní hudba betonového žáru jedinečného kalifornského velkoměsta, místy připomínající tu z pera Elliota Goldenthala v Mannově opusu Heat. Za normálních okolností by vás při výslechu měla čekat osvědčená klasika hodný a zlý polda, ale na stanici L.A.P.D. docela vážně hrozí, že žádný hodný už tam na vás nezbude.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama