Reklama

Reklama

Děj se odehrává v roce 1999 v Los Angles. Hlavní hrdina, veterán z Vietnamu, v současné době policejní důstojník si vykládá právo po svém a často se octne na hranici mezi dobrem a zlem. Jednoho dne je však chycen při něčem, co by ho mohlo stát místo. (code2)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Největší chyba jakou můžete při sledování tohoto filmu udělat, je očekávat klasické hollywoodské krimi drama. Nenapadá mě lepší slovo kterým Rampart popsat, než říct že je enigmatický. Film samotný, stejně jako hlavní postava. Ta je poměrně klišoidní, proto jsem očekával klasické scény, na kterých se ukáže jaký je rasista..jaké je to hovado. Nic takového tady ale není. Tohle zjištění mě nejdřív trochu vyvedlo z rovnováhy. Až po delší době mi došlo jak tento snímek sledovat. Vím, že jsem nepochytil všechno co se dá, každý aspekt stereotypní a přece mnohoznačné Harrelsonovy postavy. Vím ale to důležité, že tento film stojí za to vidět znovu a hledat v něm to co mi napoprvé uniklo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, nebýt toho, že si tento film Woody šikovně a vtipně zpropagoval, když oznamoval nominace na Zlaté Glóby za rok 2012 (video najdete zde, Woodyho sranda začíná na 5:14) tak bych o tomto snímku asi nevěděl. A byla by to škoda. Rampart totiž má co nabídnout. Je to jeden z těch filmů, na které se nedívá příjemně, je točen digitální kamerou a špinavost je z něj cítit už z prvních minut. Člověk si až říká, že to vypadá jako nezávislák, ale pak se podívá na ta jména (krom Woodyho zde najdete Sigourney Weaver, Stevea Buscemiho, Anne Heche, Cynhtiu Nixon či Robin Wright) a říká si, čím to je, že se takovéhle hvězdy podepíšou pod takovýto film. Nutno ale uznat, že někteří tam mají výstupy trvající jen pár minut (např. Buscemi), takže to možná udělali jenom jako "vedlejšák". Celkově se mi tento film… nemůžu napsat, že se mi líbil. Spíše napíšu, že mě zaujal. Rozhodně zajímavý pohled na jednoho ne zrovna dobrého policistu. 75 %. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson v namakanej forme ako drsný poliš, ktorý má fakt husté reakcie k nadriadeným, právnikom a k iným zmrdom, avšak spôsob, akým udržoval svoju rodinu pokope bol pre mňa trochu mentálny. Rozhodne to nie je akčné a ani krimi! Je to skôr dráma o chlapíkovi, ktorý si rieši veci po svojom a iný názor, ako ten jeho, neuznáva. A vlastne, jeho dcéra ho koniec koncov, nádherne pomenuje, kým vlastne je. Docela ma mrzí pomerne nízke, súčasné hodnotenie (52%) . ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mám kritizovat kameru, scénář, režii a já nevím co ještě a nebo se soustředit na moje čerstvé pocity z právě viděného? Jasně, že to druhé ! Zcela jednoznačně přesvědčivý a dokonalý výkon Woodyho v roli kontroverzního poldy Daveho mě na konci definitivně emotivně rozcupoval na malé kousky a o tom to celé je! On totiž ten chlap, který působí jako těžkej frajer, má něco, čemu se říká srdce. A to ho bolí a hodně ho bolí! Byly tam místa, kde jsem měla snad větší depku než on, například při závěrečné konfrontaci s jeho dcerami a následně už to nebudu ani rozebírat. Vůbec to není klasická krimoška, ale drama, kterému jsem do písmene věřila. A mimo jiné mně bylo potěšením vidět tu kočkoidní Robin Wright v trochu jiné roli, než jakou má v House of Cards. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer sa to snazil predat ako cool film o velkom motherfucker policajtovi. Tak presne taky tento film nie je. Co vysvetluje viacere znechutene komentare. Je to civilna studia jedneho trochu drsnejsieho policajsta, ktory sa vie o seba postarat, ale tentoraz sa mu prestava darit. Herci hraju dobre, scenar tiez nie je blby, ale pocas celeho filmu som mal velky problem s neznesitelne pomalym tempom, vdaka ktoremu som film ledva dopozeral. Evidentne sa najde par vyvolenych, ktorym tento ultrapomaly film sadne, ale ja medzi nich nepatrim. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V momentě, kdy jde Brown (Woody Harrelson) dolů po schodech do místního klubu, je možné slyšet píseň "Esther's: z repertoáru Amon Tobin. Píseň vyšla v roce 2007, příběh se v3ak odehrává v roce 1999. (Terva)
  • Příběh se odehrává v roce 1999, ale na začátku filmu lze zahlédnout Cadillac CTS z roku 2005 (Terva)

Související novinky

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama