Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

hrona 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne. V celku zdařilá kriminálka. Žádné veledílo se nekoná, kompletní parta těchto herců by si asi zasloužila lepší a důkladnější zpracování,ale o žádný průser také nejde. Hlavním hrdinům lze věřit jejich strasti i starosti a celkové prostředí + děj je přirozené. Dokonce ani přemrštěná stopáž tomuto dílku nevadí. Dosti mě bavilo, že se všichni kolem sebe nějakým způsobem pohybovali, ale při tom se takřka vůbec neznali. Wesley Snipes mě zde překvapil, konečně po dlouhé době dobrá rolička. Lepší 3 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuquu mám rád. Jeho Training Day je už v podstatě klasikou. Nejlepší z Brooklynu jsou filmem v mnohém podobným(Ethan Hawke v hlavní roli, prostředí policie a zločinu, atmosféra), přesto jiným a ve výsledku vyznívají diametrálně odlišně. Pomalé tempo vyprávění mi vyhovovalo, napomáhalo tomu, aby na člověka dýchla tísnivá atmosféra letního Brooklynu. Wesley Snipes dostal po dlouhé době šanci v "áčkovém" snímku a ve vedlejší roli rozhodně nezklamal. Ethan Hawke je tradičně skvělý, Richard Gere v odevzdané póze neméně dobrý a Don Cheadle taktéž. Co si mne však zcela získalo, byla hudba Marcelo Zarvose. Nemrzí mne tak ani možná trochu zbytečně "protnutý" závěr. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua už nám jednu pecku z radov polície a gangstrov priniesol, to však v tom bol ešte zapletený David Ayer. Tejto story jasne chýbajú grády, nikto tu nediktuje tempo a rôzne príbehy sa ku koncu akosi nechcene pretnú, pričom jeden je len taký obšuch o tie ostatné dva, akoby s nimi ani nemal nič spoločného a v podstate ani nemá. Jednotlivé postavy policajtov aj keď nimi lomcuje istá nestabilita sú nerozhodné a gangster Wesley Snipes je ako med. Dve prepadové ľahko nadpriemerné akcie sú na dvoj hodinový film málo. Ayerovka bez Ayera skrátka nie je ono. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle a Wesley Snipes celou dobu kují pikle, Richard Gere se utápí v sebelítosti nad svým nenaplněným životem a doufá, že alespoň v den jeho odchodu do penze konečně udělá něco správného a Ethan Hawke má svou víru ("I don't want God's forgiveness, I want his fucking help!"), kupu dětí a trable. Poměr zastřelených černochů k bělochům v tomto filmu odhadem 25:2. Dvě hodiny jsem doufala, že se dočkám nějakého rozuzlení, bohužel marně. Jde jen o střípky z života pár brooklynských policajtů, které jsou někdy sice hodně drsné, ale celkově bohužel nedrží pohromadě. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Mno nevím. Což o to, každá část byla poměrně kompaktní a ucelená a i jejich protnutí proběhlo velice příjemně, ovšem jako kdyby kdyby Fuqua nevěděl čím ony povídky naplnit. Celé je to jakési prázdné a mělké... Takový gansta'můvi pro masy... Kdo čeká od Brooklyn's Finest něco ve stylu Training Day bude silné spálen. Stejně jako já. My shorty is black. Don't we go shopping for cocoa butter together? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama