Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (308)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice originální kriminálka, které by ale prospěl o něco zručnější režisér. Ne že by to bylo špatně natočené, ale občas trochu chaotické, pár věciček mi tam chybělo a pár zas bylo navíc. Herecké výkony jsou hodně dobré a celému filmu kraluje hlavně Andy Lau a Eric Tsang. Tony Leung mi tu přišel o něco méně výraznější než jindy, a to ho mám hodně oblíbenýho. Prostě, dobrý to bylo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja až s úžasom sledujem, koľko tých mega super amerických filmov má svoju predlohu vo východnej Ázii. Až je to smiešne. Jeden z mojich obľúbených filmov The Departed je takmer dokonalou kópiou tejto Volavky. Keby Scorsese okopíroval len príbeh, ešte by sa to nejak dalo, ale pozrite si Volavku a tu sú tie isté scény, dokonca tie isté dialógy. Samozrejme herci z Hong Kongu nedosahujú kvalít Nicholsona alebo DiCapria, hoci sú naozaj dosť dobrí a dokonca rozoznateľní, ale toto je fakt veľká vykrádačka, za ktorú si Scorsese nezaslúži žiadne uznanie. Film Na druhej strane bude vždy super, ale on ako režisér neurobil vôbec nič. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ze začátku trocho nesrozumitelné drama. Postupně film výborně graduje a závěr je naprosto strhující. Téma filmu je velice prosté a kvality Volavky by mělo posouvat směrem dolů i použití silně sentimentalní a místy až kýčovité hudby. Navíc je ve Volavce celkem málo akce a zabívá se spíš soukromým životem obou "volavek". Ale navzdory tomu všemu se podle mě jedné o jeden z nejpůsobivějších krimi filmů z prostředí mafie jaké jsem kdy viděl. Pod čerstvým vlivem interesantního konce dávám 90%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vskutku výtečný thriller, který mě mile překvapil upozaděním akce a vytažením perfektní režie, která si s malými výjimkami vystačí bez brutality a divokých přestřelek a pracuje pouze s náznaky a "nezávislým" třepením narativní linie do zdánlivě nesouvislého proudu střihů a časoprostorých přeskoků. Expoziční část je možná "roztřepená" až příliš a dost dlouho trvá, než se divák ve změti retrospektiv a dteailů trochu zorientuje, ale vzápětí se už perfektně vyvážený příběh dvou dvojitých agentů (každého na jiné straně barikády) rozjede skvostně. Ústřední duo asi nejlépe vystihuje prostředí, v němž žijí – inspektor Lau v dobře zařízené domácnosti s pohlednou přítelkyní, volavka Yan na věčném útěku, z nějž nachází únik jen na střechách domů a v křesle své psycholožky. Perfektní atmosféru zajišťuje jedna hodně specifická a moderní kamera, jednak výborné herecké výkony a hudební podkres. Volavka není přímočarý thriller, pohrává si s decentními náznaky, nesměřuje k lineární koncovce, ale zpochybňuje dobro a zlo a dokáže i překvapit kvalitním twistem. Ač to není žádný myšlenkový kolos a extra promyšlený labyrint, funguje přesně jako hodinky a dokáže pohltit svým zvláštním civilním tónem. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný a netypický hongkongský krimithriller. Na to, že se jedná o snímek z HK produkce, je v něm akce pomálu, ale byla by obrovská škoda, nechat se tím dopředu odradit. Přednosti Volavky totiž spočívají úplně v něčem jiném. Přes skoroabsenci přestřelek (jedna by se v ní našla) a efektních ukázek bojového umění je to film velice dynamický a napínavý, výtečně napsaný a zrežírovaný, se skvělými herci jako třešničkou na dortu. Tony Leung je jako vždy k sežrání, i další herecký ansábl udržuje laťku kvality ve filmu předvedených hereckých výkonů na vysoké úrovni. Konflikt dvou mužů na opačných stranách tak trochu jinak, než ho známe, ve strhujícím hongkongském provedení. 9/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)
  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)
  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama