Reklama

Reklama

Poručík

Trailer

Obsahy(1)

Nejvýznamnější film Abela Ferrary je příběhem o poručíkovi (Harvey Keitel) který chlastá, znásilňuje, prohrává velké částky v sázkách na baseball a bere heroin. Během vyšetřování znásilnění jedné jeptišky začne reflektovat svůj život. Film byl natočen za osmnáct dní a někdy se natáčelo i skrytou kamerou, kvůli tomu, že produkce nezajistila povolení. (dr.Orlok)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosní sliznice zdevastovaná koksem, plicní sklípky crackem, nízké promile krve v alkoholu, občas střelba do žíly, či autorádia a slepá sázkařská víra ve schopnosti LA Dodgers - tak to je Zlý poručík. Harvey se do role policejní trosky docela položil (vehementní pouliční masturbací mě nechtěně i rozesmál) a v rámci zachování duševního zdraví mohl být jen rád, že natáčení trvalo pouhých 18 dní.. U bezútěšného a depresivního Ferrary mě mrzí to, že znovu podrazil sám sebe nevyužitím potenciálu příběhu a tím vlastně zdevalvoval i brilantní výkon Keitela. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Remak s Cagem ( kvůli kterému jsem si originál sehnal ) je jednoznačně lepší. Ferrara je možná kultař, ale já si ještě ničeho nevšiml ( alespoň podle toho, co jsem měl z jeho filmografie dosud možnost shlédnout ). Film nenabízí kromě výkonu páně Keitela vůbec nic a vypadá, jako by ho tvůrci násilně poslepovali dohromady v jedné z jasných chvilek. Velké zklamání. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak vážně nevím,co si o tomto blázinci mám myslet.Po shlédnutí se mi nejvíce nabízí popsat Bad Lieutenant jako one man show zabaleno do totální sračky.Harvey Keitel se do role poručíka hodil maximálně a je to snad až blbý tvrdil,ale on tou rolí snad i žil,prostě parádní výkon.Ale to vše okolo něj a mluvím především o ději (ikdyž počkat,ono to vlastně ani žádný pořádný a smysluplný děj nemělo),to bylo děs a utrpení.Myslím,že jsem pochopil,co tím vším autoři chtěli zřejmě vyjádřit,ale mě prostě tato téměř až experimentální a přeártovaná forma vůbec nesedla.Že jde o neobvyklí film,o tom nemusí nikdo ani na moment pochybovat,ale jeho styl a vyznění je zkrátka přehnaným vyjádřením špatnosti,která se ale míjí s účinkem.Mě zkrátka všechno to fetování a fuckování na všechny strany naprosto nevtáhlo,atmosféra a Keitel ok,ale scénář zasluhuje naprosto palec dolu ! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Scorseseho Taxikár, len o 15 rokov neskôr a v podaní mága krvavých krimi-trilerových drám urbanistického zasadenia, newyorského rodáka Abela Ferraru, žiaľ ale podanie pomerne chaotické, bez akejkoľvek viditeľnej štruktúry a sofistikovanejšieho režijného uchopenia, no v mojich očiach aj napriek tomu počin stále ašpirujúci na definičný americký krimi film 90. rokov. Harvey Keitel ako LT tu špirálovito upadá na absolútnu hĺbku morálneho dna. Deň-noc preháňa po Manhattane svoju Crown Victoriu, šnupe kokaín, do žíl si pichá heroín, cez sklenku crack, ožiera sa Stolichnayou, večery osladzuje prostitútkami, kradne dôkazové drogy z policajných staníc aj z miest činu, za podiel z predaja riedeného ich predáva dílerom, berie úplatky od zlodejov, sexuálnym spôsobom zneužíva svoju policajnú moc a hazarduje extrémnym spôsobom stávkovaním na bejzbalový NLCS. A toto celé zvládol Keitel s takou gráciou a hereckým umením, aj počas scén, v ktorých mu v svetle reflektorov žiaril jeho odhalený penis, až by si si myslel, že ožraný, nafetovaný a prepnutý bol aj v realite počas natáčania... (20.5.2021) (27.4.2023) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Lieutenant je skrz naskrz Bad, masturbuje na veřejnosti se stejnou vehemencí, s jakou se k Ježíši Kristu modlí, bere - úplatky i drogy, šňupe z fotogafie své malé dcery, téměř nemá zábrany. Téměř. Model policajta, jaký by byl Francu Serpicovi posledním hřebíčkem do morální rakve, je zasazen, bohužel, do nevýrazného děje, což je vzhledem k tomu, jak se Harvey Keitel do postavy vcítil, velká škoda. Těžko si představit, kdo z nastupující herecké generace by si na takovouhle roli - se vším všudy - troufl a taky jí alespoň z poloviny tak fantasticky zahrál. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl časopisem Premiere zařazen mezi 25 nejnebezpečnějších filmů všech dob. (kostak)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama