Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film líčí příběh dvou bratrů, kteří se ocitnou na rozdílných stranách zákona. Bobby Green (Joaquin Phoenix) pracuje jako šéf brooklynského nočního klubu El Caribe, který patří ruskému mafiánovi Bužajevovi. Prostředí jako stvořené pro distribuci drog ostrým zrakem sleduje Bobbyho bratr Joseph Grusinsky (Mark Wahlberg). Oba sourozenci se nestýkají a jejich vztah vzhledem k rozdílným příjmením zůstává utajen. Situace se však vyostří a Bobby je nucen si vybrat mezi nablýskaným kriminálním životem a rodinnou ctí, reprezentovanou policejními uniformami nejen Josepha ale i jejich otce Alberta (Robert Duvall). Volba to není jednoduchá a Bobby za ni zaplatí víc, než měl v úmyslu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Lepšie byť súdený 12-timi než nesený 6-timi." Tí čo nevidia mínusy "Departed", nevidia plusy "We own the night". A ani nečakám, že sa to zmení, pretože každý má svoj osobný náhľad na už celkom prevarenú tématiku zločinnosti a policajných vyšetrovaní. Pravda, nevyrovná sa to ani "Americkému gangsterovi" ani "Prísľubom z východu", ale táto "retro krimi" nádielka nie moc ostrieľaného režiséra aj napriek očividnej šablónovitosti predstavuje zvládnutú a dobre vypadajúcu žánrovku, ktorá síce vlastní tuctový "skript" (odhadnúť čo sa stane nie je vôbec zložité), no vsádza na chémiu medzi jednotlivými hercami (tá Eva), zapamätateľné okamžiky (záťah, auto naháňačka, šleh) a "oldschool" ošatenie. Tvorivé i osobnostné elementy miestami predčili logiku a vôbec mi to nevadí. Len tak ďalej pán Gray, zatiaľ je to na dobrej ceste. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Gray nevěděl, zda natočit drsný thriller, drama nebo akční film. Přičemž tu není dostatečně zastoupen ani jeden zmíněný žánr. Velkým tahounem je Joaquin Phoenix a zbytek hereckého ansámblu zůstává beznadějně v jeho stínu. Řídké akční scény filmu nepomáhají, ale v dialozích se filmu daří lépe. Snímek vyznívá dost rozpačitě a rozvláčně, ale jednou se to vidět dá, i když žádná scéna neutkví v hlavě na delší dobu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám ťa rád.“ – „Ja teba tiež.“ V uliciach zúri vojna. Tí, ktorí sa do nej nechcú miešať, sa do nej nakoniec zamiešajú najviac. Dvaja rozdielni bratia, jeden otec, ktorý ich má rád oboch a ženy, ktorým nikdy nedovolia naplno ich milovať. Robert Duvall a dokonca môj neobľúbený Mark Wahlberg tomu veľa dávajú. Pozitívnym vrcholom však nie sú ani tak oni dvaja, silné scény (kruto zakončená automobilová naháňačka v daždi) či prepracovaná réžia Jamesa Graya (ktorý si zároveň napísal scenár, ktorý mu produkovali Wahlberg a Joaquin Phoenix, tí sa mimochodom pod Grayovou taktovkou prvý krátstretli už v roku 2000 v Temných zákutiach), ale dominantný výkon Phoenixa, ktorý strhne i v menej logických momentoch. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

V urcite dobe se film pohupoval mezi "cervenou" a modrou", ale zatim se drzi dobre. Film opravdu jede ve stopach Skryte identity a dalsich krminalek tohoto typu. Tyhle oldschoolove zalezitosti mam rad, jsou velice pomale a neznalcum prijdou nudne, ale opak je pravdou! Tyhle pociny maji obrovsky potencial a kdyz se vyuzije, muze z toho byt i oceneni nejvyssi. We Own the Night na sve dva predchudce uplne nema, ale diky dobrym vykonum meho neoblibeneho Phoenixe, ktery byl pro me velkym prekvapenim a uz pomerne stareho R. Duvalla ktery nikdy nezklame. Velkym lakladme byla urcite i Eva Mendes, ktere to moc sluselo a film hezky osperkovala. James Gray natocil tvrdou kriminalni podivanou, ktera ma dost tabulkovy konec. ! 8/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, hlavní byl herecký koncert Phoenixe, který se své role chopil velice dobře. Dobře mu sekunduje Robert Duvall a Mark Wahlberg a je jen škoda, že neměli větší role. Evu Mendes moc nemusím, celý film jsem ji tak tak snášel(kromě začátku na pohovce, tam byla výborná...). Jinak co se příběhu týče tak je jednoduchý, místy předvídatelný, ale James Gray tento jednoduchý příběh příjemně podal, že se nejedná o nudnou podívanou, ale o zajímavý příběh se silnými momenty s morálním rozvojem hlavních postav. Jednohubka od které jsem nic nečekal, taky od mdlého začátku jsem měl 100chutí film vypnout a jsem rád, že jsem tak neudělal. Slušná automobilová honička, syrová atmosféra a ke konci jsem měl vážně chuť chytit a pošimrat kulkami hlavní záporáky. Mé hodnocení 3,5 hvězdičky... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Režisér James Gray byl za film nominován na Zlatou palmu na filmovém festivalu v Cannes. (Caszidy)
  • Phoenix se tak vžil do role drzého synka, že si i o přestávkách dobíral Roberta Duvalla. Ten to několikrát nevydržel a doslova vybuchl vzteky. (Sonnery)
  • Christopher Walken byl původně obsazen do role policejního šéfa Alberta Grusinskyho. Kvůli potížím s natáčecím rozvrhem se však musel role vzdát. Postava Alberta Grusinskyho tak byla na poslední chvíli obsazena Robertem Duvallem. (Caszidy)

Související novinky

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

Brad Pitt opět nájemným vrahem?

17.08.2011

Zdá se, že touží po vlastní akční sérii. Se Smithovými to nevyšlo, ale Pitt se nevzdává a upsal se adaptaci románu Marka Greaneyho „The Gray Man“. Ten už má jedno pokračování („On Target“ vyšlo loni)… (více)

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

Jeremy Renner – novodobý Steve McQueen?

03.05.2011

Jestli dnes existuje herec, kterého chtějí do svého filmu všichni producenti a režiséři, je jím právě Jeremy Renner, nominovaný na Oscara za Smrt čeká všude a Město. Nedávno dotočil Mission:… (více)

Brad Pitt na cestě do Akatoru

Brad Pitt na cestě do Akatoru

11.12.2008

Chvíli to vypadalo, že projekt Lost City of Z, který pro studio Paramount Pictures chystá produkční společnost Brada Pitta Plan B (a ve kterém si Brad zřejmě i zahraje hlavní roli), upadl v zapomnění… (více)

Reklama

Reklama