Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni odlschoolova kriminalka, kde se dej sice zase toci okolo zkorumpovanejch poldu, drog a penez, jenze je to podany fakt zajimavou formou, takze film dokaze paradne zaujmout. Navic, i kdyz tu moc akce neni, tak je celej film natocenej perfektne napinave a svizne a taky pekne drsne. Delka je sice trochu prehnana a ten konec je takovej lehce divnej, ale rozhodne se neda rict, ze by tu byly naky zbytecny sceny, ve filmu jsou max tak dve, tri hluchy mista. A navic tu je paradni obsazeni, Norton si po case dal zase drsnaka a skvele mu to sedne a zbytek obsazeni v podobe Farrella, Emmericha a Voighta je taky paradni. Proste skvela kriminalka. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem hrdý, že jsem mohl vidět tuhle za tím ne příliš slavnou kriminálku :-) __ Další old schoolová krimi na sklad, kterou zachraňují a tahají z průměrných vod herecké výkony. Ať Colin, Edwart nebo Jon, všichni hrají výborně. Syrová neo noirovská podívaná určitě stojí za to, ale místy je to zdlouhavé a nevýrazné, špatně vykreslené. Ale čtyři hvězdy si to zaslouží. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že keď som to pozeral, tak som nebol vo svojej koži, takže sa mi to ťažko hodnotí.Rozhodne sa na to budem musieť pozrieť druhý krát, pretože záver filmu sa mi páčil, ale ten začiatok ani moc nie.Dej je dobrý, herci perfektný a scenár tiež funguje super, ale problém je len ten že na začiatku som sa nudil, ale ako vravím keď som to pozeral nebol som vo svojej koži.Soundtrack od Marka Ishama nie je nejako energetický, ale počúva sa fajn a vo filme skvelo ladí, hlavne v závere.Obľúbený soundtrack: El Train / Waterline 70% - 3* ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Podľa ohlasov a komentárov je Pride and Glory taká obyčajná, priemerná kriminálka. A aj preto som film trochu odsunul a až po cca 2 rokoch prišiel čas, keď som sa o tom mohol presvedčiť na vlastné oči. Joe Carnahan takéto veci vie a aj keď som toho od neho nevidel až tak veľa viem oceniť jeho kvality. Ale čo ma udivuje, že som jeden z mála, ktorý si o tomto filme nemyslí, že je až tak tuctový. Pre mňa je to jeden z najlepších žánrových zárezov a okrem malých chybičiek nemám filmu čo vytknúť. Vôbec nie je na škodu vyše dvojhodinová stopáž, pretože takto sa jednotlivé charaktery postáv dostatočne divákovi predviedli ... stihlo sa do scenáru napchať pár ozaj kulervoucích scén a dostatočne rozviť zápletku. Ďalší z filmov u ktorých nechápem také hodnotenia aké má. A teraz budem citovať: "Vynikajúco natočená atmosférická kriminálka s veľmi dobrými hereckými výkonmi". Ľutujem len, že som riadil komentármi iných a nevychutnal som si túto pecku už dávno ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor a Joe Carnahan brilantně zachytili lesk a bídu (tu především) policejní dřiny, sestavenou jako památku na policejní tagédii. Bez příkras, bez obviňování, bez okázaláho moralizování a patosu. Takovou, jaká je. Protože všichni jsme jen lidi. Čest a slávu tomuhle filmu, i přes některé drobné nedostatky.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Roli Francise Tierneyho st. měl původně hrát Nick Nolte. Kvůli starému poranění kolena se ale role musel vzdát a nakonec byl obsazen Jon Voight. (FilmFan24)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2008 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama