Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná krimi, které ke špičce žánru přeci jenom ještě něco chybí. Nejlepší na filmu jsou herecké výkony, i když příběh samotný také špatný není, je však značně předvídatelný. Zajímavé jsou brutální zákroky zkorumpovaných policistů, kterých je filmu několik. Celkově se jedná o film, který stojí za to vidět. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Policejní rodinné klany jsou super. Všichni příslušníci ve famílii se znají, schází se na oslavách, klepou se po ramenou a táhnou za stejný provaz. Ale průser nastává, když se objeví nějaký problém na obzoru. Co potom všichni udělají? Podrží se navzájem? Jde přece o rodinu. Ne o slávu nebo hrdost. Anebo ano? Film mě bavil. Sice poměrně jednoznačně označil, které postavy se zachovaly dobře a kdo z nich naopak ne, ale snažil se také ukázat proč tomu tak bylo, co se jim honilo v hlavách. Pravda, v jiných filmech se podařilo podobné téma zpracovat zdařileji, originálněji, méně černobíle a se slabší dávkou patosu. Přesto mě snímek bavil už od začátku, kolem 20. minuty dost chytl a s více či méně velkými výkyvy pustil až na konci. Solidní byla hlavně scéna s žehličkou, naopak velmi rád bych hned zapomněl na „férovku“ v baru, to bylo až moc na efekt a vlastně tahle bitka dokonale shrnula to slabé na filmu. Závěr se už tak nějak dal čekat. Celkově to vidím na slušné 4*, přece jen mě dráždilo, jak moc se snímek držel bezpečné šablony. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor a Joe Carnahan brilantně zachytili lesk a bídu (tu především) policejní dřiny, sestavenou jako památku na policejní tagédii. Bez příkras, bez obviňování, bez okázaláho moralizování a patosu. Takovou, jaká je. Protože všichni jsme jen lidi. Čest a slávu tomuhle filmu, i přes některé drobné nedostatky.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Thriller s dobrou atmosférou a zajímavou krimi zápletkou. Řada známých hereckých tváří dodává snímku šmrnc a zejména duo Farrell a Norton potvrzuje, že jsou herci patřičného formátu. Jon Voight je tu rovněž vynikající. Některé scény rozhodně stojí za pozornost, např. dítě, Farrell a žehlička; Farrellova poslední scéna ve filmu; aj. Verdikt: 4*. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pomalá, rozvážná, úsporná, minimalistická kriminálka nostalgicky se ohlížející po starých dobrých časech, oslavující ty skutečné americké hodnoty, rodinu, čest, příslušenství k elitě, ctící pravé muže a zobrazující výhradně jen svět mužů s patosem a často tak melodramaticky (rakovina, partnerský rozchod atd. atd.), že dostat tuhle samou látku a scénář jakýkoliv jiný režisér, nevydržel by se na to dívat nikdo mimo zavilých americký patriotů (a dostat tenhle scénář k zrežírování Michael Bay, rozplakal by se snad i asfalt na amerických dálnicích...). Gavin O'Connor však ustál patetické puzení a balancuje na hranici kýče a filmového zážitku natočil kriminálku postaru (s důrazem ne na akci, ale na vztahové a hodnotové schéma), tak jako se to dnes už moc neumí... Podobné filmy: Temný stín nad L.A., Serpico ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Bratři O'Connorové začali psát scénář již v roce 1999 také díky jejich otci, který sloužil u NYPD a díky němuž se dostali k jinak zapovězeným zdrojům. (Olík)
  • Příběh se zakládá na pravdě. Bratrům O'Connorům ho odvyprávěl bývalý policista Robert Hopes. (Olík)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama