Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (424)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Aby film fungoval, je nutné věřit všemu,co nám předkládá a vzhledem k tomu, že je skvěle zpracován i odehrán, není vážně těžké přijmout fakt, že ve vyšších sférách policie ještě mohou existovat lidé, pro které vlastní svědomí, nebo chcete-li, hrdost a sláva, převyšuje pojmy jako rodina a loajalita. Drsná krimi s morálním přesahem zároveň předvádí všechnu špínu velkoměst, která u strážců zákona může po delším styku způsobit necitlivost, cynismus i falešný pocit neomezené moci nad životy těch, o kterých se domnívají, že morálně stojí o několik tříd níž a možná si nikdy neuvědomí, že nastoupili vlastní zločineckou cestu, která není patrná na pohled, neboť jí kryje odznak a uniforma. Skvělý Edward Norton, který bývá tak úsporně obsazován, že jsem málem zapomněla :-(. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších policajných trilerov (lepší ako TRAINING DAY aj KRÁLI ULICE aj NAJLEPŠÍ Z BROOKLYNU). Carnahanov príbeh má opäť raz zaujímavý emociálny rozmer. Film má poriadnu stopáž, ale vzhľadom na obsadenie je to primerané (Emmerich aj v menšej úlohe rovnako výrazný ako Farrell a Norton). Je to uveriteľné a keďže to celé stojí na charakteroch hrdinov, bol som vrchovato spokojný... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni odlschoolova kriminalka, kde se dej sice zase toci okolo zkorumpovanejch poldu, drog a penez, jenze je to podany fakt zajimavou formou, takze film dokaze paradne zaujmout. Navic, i kdyz tu moc akce neni, tak je celej film natocenej perfektne napinave a svizne a taky pekne drsne. Delka je sice trochu prehnana a ten konec je takovej lehce divnej, ale rozhodne se neda rict, ze by tu byly naky zbytecny sceny, ve filmu jsou max tak dve, tri hluchy mista. A navic tu je paradni obsazeni, Norton si po case dal zase drsnaka a skvele mu to sedne a zbytek obsazeni v podobe Farrella, Emmericha a Voighta je taky paradni. Proste skvela kriminalka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Působivě zpracované krimi/drama o korupci v rodince policajtů z amerického New Yorku. Mile mne překvapily výkony Farrella a Nortona, což se ovšem dalo čekat. Tito pánové snad ani nemohli zklamat, nehledě na to, že jim to spolu náramně slušelo. Příběh je sice dost ohraný ze starších, žánrově podobných filmů, ale i tak mne dokázal tento specifický snímek několikrát srazit do kolen, a během celých dvou hodin jsem se ani chvíli nenudil. Za to dávám skoro permanentně hvězdičku navíc. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Znáte to klišé "hodný a zlý policajt"? Tak přesně tyto dvě dějové linky se odehrávají v tomhle filmu. Místy se spolu spojí a zase rozběhnou opačným směrem. Můj oblíbený herec Edward Notron je tím hodným a charakter mi nějak připomínal postavu Montyho z filmu 25. hodina. Colin Farrell mě absolutně šokoval svojí zápornou postavou. Tohle policejní téma už bylo mnohokrát natočeno a čekal jsem, že už mě němůže nic překvapit. Jenže ouha. Scéna s miminkem a žehličkou mi vyrazila dech a sotva jsem dýchal! Pomohla tomu dokumentární kamera, kdy se při akcích jsme ve středu děje a kamera se třese všemi směry. Rozhodně se vyplatí na tento film kouknout.... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Bratři O'Connorové začali psát scénář již v roce 1999 také díky jejich otci, který sloužil u NYPD a díky němuž se dostali k jinak zapovězeným zdrojům. (Olík)
  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama