Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film s najdebilnejším koncom, aký som kedy mohol vidieť! A paradoxne, perfektné herecké výkony Colina Farrela a Edwarda Nortona ten koniec umocnili, pretože niet nad to, ako si poprijebávať navzájom v írskej knajpe za rytmu fajnej írskej muziky a ešte to luxusne strihnúť s debilnými Portorikáncami na záver.... Zbytočne som sa len rozčúlil! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE SOLD OUR SHIELDS OFF TO THE HIGHEST BIDDER." --------- Vždy som chcel dvojicu Norton & Farell pekne spolu na jednom mieste. Konečne to mám a čo z toho nakoniec bolo? Slabá, zbytočne dlhá, nepekná krimi bez chuti a dobrej príbehovej linky, navyše plná všemožných klišé. Čo už. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Takto to mám rád. Vynikajúco natočená atmosférická kriminálka s veľmi dobrými hereckými výkonmi (Norton sa po rokoch konečne pred kamerou nenudí, Farrell je ešte lepší) a scenárom, ktorý nie je ellroyovsky prekombinovaný a nevyskakujú v ňom za vlasy pritiahnuté prekvapivé odhalenia, vďaka čomu príbeh pôsobí príjemne realisticky. Niektoré dejové línie sú zdanlivo zbytočné (rodinné zázemia prakticky všetkých postáv) a sem-tam prebleskne drobné klišé, ale aj tieto veci sú plne v službách komplexného, prepracovaného príbehu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento kriminálny thriller zdobí výborné herecké obsadenie na čele s mojím obľúbencom E.Nortonom.Príbehov o skorumpovaných policajtoch tu bolo mnoho a aj tento presne zapadne medzi Training day alebo Street kings.Príbeh nie je nijako objavný ,film drží nad vodou hlavne herecké obsadenie a ich výkony, ale za zmienku stojí trošku netypický biblický záver v ktorom C.Farrel dopadne tak ako dopadne.J.Voight na poslednú chvíľu nahradil pôvodne plánovaného N.Nolteho,ktorý vážne onemocnel, ale asi je to tak lepšie.Dvd obsahuje jediný ,ale výborný a nezvyčajný bonus, ktorý je dokonca rozdelený do kapitol - to som videl prvý krát. Popisuje celú cestu vzniku filmu, výber hercov priamo na uliciach, problémy všetkéh druhu a spovedanie sa režiséra do kamery v neskorých nočno-ranných hodinách. 80% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně vystavěný drama o křivých policajtech s dost drsnejma scénama a dobře napsanejma charakterama. Škoda že na Noaha Emmericha padlo nejmíň prostoru, protože právě jeho postava je ze všech nejzajímavější. Jinak z ústředního tria hrajou výborně všichni (což samozřejmě u takových jmen není s podivem). Scéna "zavoláme sociálku, máme tu popálený dítě..." - brrr. Jen malá výtka ke konci, kterej je podle mě trochu moc uspěchanej. Jinak by to asi bylo za pět. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • V roce 2001 se uvažovalo o obsazení Marka Wahlberga a Hugha Jackmana do hlavních rolí. Natáčet se mělo už začátkem února v roce 2002. Po teroristickém útoku z 11. 9. 2001 na New York bylo oslavováno hrdinství městské police a bylo nevhodné (a také nemožné) točit kriminální drama o korupci v řadách policie. Projekt byl na dlouhou dobu odložen. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno