Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ayerova snaha být za každou cenu drsný, hustý a vulgární funguje možná zpočátku. Pak vás začne Baleův styl, jakkoliv dokonale zahraný, v němž se snaží zpodobnit do stylu mexických gangsterů, silně iritovat. Problém je v osobě režiséra/scénáristy, kterému se mix pouliční gangsterky a osobní výpovědi válkou poznamenaného veterána tříští na protivně užvaněnou a přehnaně fuckující rutinu. Od tohoto ruce pryč, mnohem lépe vás pobaví, když si zahrajete GTA: San Andreas, myšlenkově je na stejné úrovni a přitom budete v centru dění dle vlastní libosti, nikoliv otravné dvě hodiny. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

David Ayer už klasicky predkladá surovú kriminálnu drámu, ktorá sa tentoraz točí okolo klasicky psychopatického Balea, alias bývalého mariňáka Jima, ktorý trávi bežný deň tak, že so svojimi kumpánmi chlasce, fetuje a prekračuje čo najvyšší počet zákonov. Lenže tak to nejde naveky, a Drsné časy smerujú k typicky Ayerovskému anti happy-endu. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhovor z podcastu Real Ones (x) ještě znásobil můj respekt pro Ayera - teď když vím, že tady to prostředí není žádná exploatační póza, ale vážně jeho svět a starý zázemí. Harsh Times je další z jeho prezentací pouliční špíny L.A., kde si buď dáš život do kupy, nebo (pravděpodobněji) tě to stáhne a skončíš jako zkorumpovaný fízl, gangster nebo troska. Situace se zdá bezvýchodná, hranice mezi dvěma osudy někdy vyloženě k*rva úzká. Někomu to -chápu- přijde bez děje, ale já se bavil od začátku do konce, Bale je tu výborný jako narušený hovado, asi moje oblíbená jeho role. V dnešním světle je to ještě více nekorektní :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenkrát před dvanácti rokama byly jasný dvě věci: Eva Longoria bude pěkná kočka a Christian Bale skvělej herec. Dneska už je mi jasný i to, že většina kluků policajtskejch má k zákonu a pořádku stejnej vztah jako tady Jim. Vlastně kromě tý Evičky je to celý jako reklama na všechno, co Pepinec považuje za hnůj, ale i přesto jsem v tom našel zvláštní zalíbení. Ve hnoji, jo, jsem holt z vesnice. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Film byl natočen za 24 dní. (Othello)
  • Freddy Rodriguez během natáčení Harsh Times ještě navíc hrál v páté sérii seriálu Odpočívej v pokoji. Kvůli tomu se mohl věnovat natáčení filmu pouze od úterý do pátku a zbylé dny věnovat seriálu. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama