Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhovor z podcastu Real Ones (x) ještě znásobil můj respekt pro Ayera - teď když vím, že tady to prostředí není žádná exploatační póza, ale vážně jeho svět a starý zázemí. Harsh Times je další z jeho prezentací pouliční špíny L.A., kde si buď dáš život do kupy, nebo (pravděpodobněji) tě to stáhne a skončíš jako zkorumpovaný fízl, gangster nebo troska. Situace se zdá bezvýchodná, hranice mezi dvěma osudy někdy vyloženě k*rva úzká. Někomu to -chápu- přijde bez děje, ale já se bavil od začátku do konce, Bale je tu výborný jako narušený hovado, asi moje oblíbená jeho role. V dnešním světle je to ještě více nekorektní :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Překvapení, které má na svědomí hlavně Christian Bale. Ano, jsme všichni zvyklí, že je to dobrý herec ale tady ztvárnil postavu opravdu odpudivou a stvárnil jí dokonale. Zdatně mu sekunduje Freddy Rodríguez i Eva Longoria v příběhu o jednom zdeptaném mariňákovi, který dostal vysněnou práci policajta. Závěr v autě byl velice působivý, přesto ale věřím, že na podobné téma už existují lepší filmy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušné akční dráma se špetkou humoru a skvělou dvojicí Bale - Rodríguez. Ta Eva Longoria už je tam jen tak naoko, ale vypadá to, že by opravdu její kariéra mohla stoupat dál a dál. Nečekejte nijak extrémně chytlavý příběh, pouze takový záběr na život v losangeleském podsvětí, které jak vidno opravdu není jednoduchý, kdo by to byl čekal že bude, ale když už i bývalý mariňák má problémy, tak to je co říct. Zase musím tvůrcům uznat, že jsem se těch 111 minut nedokázal nudit. Akční jízda probíhala v plném proudu a i když ve filmu té akce příliš není, dokáže donutit diváka sledovat hlavně svojí příběhovou linií a skvěle natočenými akčními scénami, které dozní hlavně na konci. --- Na, vem si tu zbraň - Ne, já ji nechci - Proč? - Střílel bych - Dobrej důvod ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Christian Bale jako hlavní postava komorního dramatu z drsných ulic LA. Herecký koncert jednoho představitele je podtržený hercem druhým, který se jej snaží napodobovat, ovšem jeho snaha přichází vniveč. Hlavním tahounem Drsných časů však není Bale ani jeho kolega, nejedná se dokonce ani o příběh, je jím téma. Pohled do ghetta, chování jednotlivých postav v rámci jejich motivací bez toho aniž by si uvědomovali následky svých činů. Ostatní prvky jsou pouze pomocníky tohoto pohonu. A je třeba uznat, že pomocníky, kteří fungují na výbornou. David Ayer si uvědomuje fakt, že film je celek o více částech. Vypráví jak obrazem, tak zvukem a nechává jednotlivé složky aby se vzájemně podporovaly. Drsný časy nepatří na špičku ledovce, ale rozhodně se jedná o film, na nějž bychom měli zaměřit svou pozornost. Neignorovat ho. ()

petero 

všechny recenze uživatele

S Christianom Baleom mám problém. Zaujal v American Psycho, oslnil v Equilibriu, zhnusil v Mechanikovy, absolútne nezaujal v Novom Svete i Batman Begins a v Dokonalom Triku mi bol nanajvíš nesympatický ... No a v Harsh Times opäť zahviezdil par excelans - Harsh Times prekvapil scenárom a hlavne tým že nie ja až tak podobný Training Day. Naviac má opäť skvelích hercov. Čo naviac David Ayer to skvele zrežíroval. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Slovo "fuck" a jeho variace zazní ve filmu 296krát, což je v průměru 2,47 fucku za minutu. (Satan)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. Scény z Mexika sa v ňom aj natáčali, konkrétne vo federálnom štáte Baja. Natáčalo sa v decembri 2004 a celý film sa natočil za 24 dní. (Real Tom Hardy)
  • Freddy Rodriguez během natáčení Harsh Times ještě navíc hrál v páté sérii seriálu Odpočívej v pokoji. Kvůli tomu se mohl věnovat natáčení filmu pouze od úterý do pátku a zbylé dny věnovat seriálu. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama