Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mně tedy Training Day sednul lépe, to ale neznamená, že Harsh Times za moc nesojí, ba naopak mu chybělo k maximálnímu hodnocení maličko. Christian Bale se poslední dobou snad nemůže objevit ve špatném filmu, když si s ním pouštím film tak vím, že se budu po celou dobu bavit. David Ayer byl však menším krokem do neznáma. Debutující scénárista Training Day však ukázal, že v něm dřímá režisérský talent a já si s radostí pustím jeho budoucí díla. Pro celý snímek je škoda, že jej nepustili distributoři do kin, jde totiž o jeden z nejlepších filmů, vypovídajících o životě na okraji ghetta a jako taková sonda do jinde ne příliš přesvědčivě zobrazené společnosti by neměla chybět v žádné filmotéce filmového konzumenta. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Ayer | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: David Ayer, Andrea Sperling | Distribúcia: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures | Štúdio: Bauer Martinez Entertainment | Rozpočet: ? $ | Tržba: 5,967,038 $ || Miestami doslovne tak drsný a slovne sprostý film, že sa to proste nedá užiť. Bale je Boh kontroverzných rolí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Christian Bale patří podle mě v jednu z největších hvězd budoucnosti. Bohudík nebo bohužel si vybírá hodně projektů, prakticky se nezastavuje a neustále něco natáčí. Harsh Times jsou filmem jednoho muže, kterého se snaží scénárista, co nejlíp vystihnout, popsat jeho charakter a divákovi ukázat všechny jeho stránky. Ostatní postavy jsou jednoduché a skoro až ploché. Krásná Eva Longoria potěší, ale nic víc. Bale na sebe strhne všechny pohledy a většinu času si budete říkat, že je to muž dvou tváří, ale čím méně času bude chybět do konce bude vám stále více docházet jeho pravé já. Nemohu dát víc než 3* za to, jak pohrdám hlavní postavou, která je vytvořena velmi hezky, ale vymkla se autorům z rukou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Christian Bale naštěstí i při vypjatých scénách neztrácí nic na své přesvědčivosti!! Jinak se ale Harsh Times neuvěřitelně suverénně tváří jako poctivý thriller, ve skutečnosti jde pouze o děravý a nijak zvlášť poutavý pohled na život psychicky labilního ex-rangera, kterého pojí silný vztah k dívce a ještě silnější letité přátelství. Několik míst si však zaslouží pozornost, "oslavovaná" atmosféra mě ale nikterak neuspokojila. David Ayer měl už jistější režijní zastavení. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Ayer .. Co máš kurva za problém? Nikdo nikdy nenajde práci v první den hledání… Hodně rozporuplné pocity jsem měl během sledování Harsh Time. Christian Bale je bez diskuzí démon a tyto temné, psychologicky deptané postavy mu jdou na výtečnou. Herecky tudíž film problémy nemá, protože i ostatní role jsou typově dobře obsazeny, jen nedostávají takovou hloubku. Trošku kulhavé je už ale podání panem Ayerem. Více méně vlažná vyprávěnka, která se nedokáže na plno rozpálit, ale i tak je něčím poutavá. Jízda dvou sráčů, kteří hledají práci, rádi pijí, hulí a mezitím poserou, co se dá pobaví, rozklad Jima postraší, jenže těch stěžejních okamžiků není na dvě hodiny zase tolik a hůře napsané pasáže mezi tím táhnou snímek z vyšších pater jen k přízemí. ___ Ti chlapi nejsou gangsteři, jen osamělí, hulící jezdci, co neradi pravidla - tudíž řazení filmu do gangsterek je hodně mimo.. 70%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Podle Davida Ayera napsal scénář už v roce 1996, krátce po té, co napsal film Training Day. Scénář k tomuto snímku byl částečně založen i na jeho osobních zážitcích. (don corleone)
  • Pistole, kterou na konci drží Jim (Christian Bale), byla ve skutečnosti vypůjčená od mexického policisty, ačkoli se přes mexickou hranici nesmí přenášet žádné zbraně. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama