Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenkrát před dvanácti rokama byly jasný dvě věci: Eva Longoria bude pěkná kočka a Christian Bale skvělej herec. Dneska už je mi jasný i to, že většina kluků policajtskejch má k zákonu a pořádku stejnej vztah jako tady Jim. Vlastně kromě tý Evičky je to celý jako reklama na všechno, co Pepinec považuje za hnůj, ale i přesto jsem v tom našel zvláštní zalíbení. Ve hnoji, jo, jsem holt z vesnice. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niekoľko všedných dní v živote všedného psychopata... :-) Christian Bale je pre mňa už od Amerického psycha človek, ktorého totálne uznávam ako herca, ale nikdy by som ho nechcel stretnúť naživo. Bojím sa ho. Skoro som presvedčený, že tých magorov hráva preto, aby sa vyventiloval a nezačal vraždiť ľudí na ulici. A v Drsných časoch to potvrdzuje. Nie je to akčné ani krimi, je to zručne vygradovaná psychologická dráma, brilantná štúdia vymletého výsadkárskeho mozgu, ktorý kedysi miloval svoje dievča, lenže v službách vlády musel krájať Aziatov na kusy a teraz je z neho chodiaca rozbuška, ktorá skôr či neskôr vymaľuje svet na červeno. Husté, veľmi husté. A hlavne neviem, k čomu by som ten film prirovnal. K toľkokrát spomínanému čajíku Training Day určite nie... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drsný časy, tak to je fakt trefnej název, jen těžko bych hledal něco drsnějšího, protože tohle mělo fakt hustou atmosféru a Christian Bale je ukázkovej hyper zmrd, tak jak se celkem hodil na Batmana, tak tady ze sebe dokázal udělat někoho tak drsnýho, až z něho šel strach na míle daleko. Ona tomu taky dost pomáhala, taková ta atmosféra černošskýho ghetta. Nicméně mi přišlo, že s přibližujícím se koncem to trošku strácelo dech a čim byl bale šílenější, tim to bylo horší, už to prostě bylo moc velký psycho, ale ten zbytek filmu je jedna velká drsná jízda, která mě naprosto uchvátila ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Alkohol, tráva, frajerka a kamoši z mokrej štvrte snáď stlmia spomienky na desivú minulosť bývalého mladého vojaka po návrate do civilu. Vrámci terapie sa túži zamestnať u polície. Lenže tá si ho vyberie zase len na prácu krvavého Ramba v službách zákona, kliesniaceho cesty medzi drogovými bossmi kdesi v Južnej Amerike. Snaha vymaniť sa z desivých spomienok sa bije s perspektívou návratu do pekla, na ktoré chcel zabudnúť. Namiesto toho sa pred ním otvárajú brány psychopatického násilia, rútiaceho sa do pomerne jednoznačného záveru. Ten je naznačovaný už zhruba polhodinu pred koncom, takže o žiadne prekvapenie nejde. To, že ľudia dlhodobejšie slúžiaci v aktívnej vojne si so sebou do civilu odnášajú vyšinutosť je známe v kinematografii už dávno. Častokrát umelecky kvalitne spracované (napr. Lovec jeleňov, Apokalypsa, Olovená vesta). Sympatické na tomto filme je prostredie predmestských periférií a ukázania trávenia voľného času v nich. Vo všeobecnosti by bývalí aktívni vojaci mali po ukončení služby skôr absolvovať na povinnú niekoľkomesačnú terapiu ako vstupovať do policajných útvarov. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Christian Bale při přípravě na roli strávil tři týdny se členy různých gangů, s policisty, bývalými vojáky a vládními agenty. Dokonce si chtěl udělat rangerský kurz, který trvá osm týdnů a je pouhá třicetiprocentní pravděpodobnost úspěchu. Nakonec to kvůli začátku natáčení nestíhal, tak absolvoval jen rychlý týdenní kurz. (Othello)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno