Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Film snad s nejintenzivnější atmosférou "brzo se něco posere", jaký jsem kdy viděl. Jestli má Harsh Times sloužit jako průvodce po životě amerických mexikánců, tak upřímně děkuju bohu, že žiju tady u nás na klidné Moravě. Bale celou dobu fuckuje, jezí v autě, chlastá za volantem, hulí trávu, občas na někoho vytáhne bouchačku a snad v každé druhé scéně si koleduje o malér. Semtam kolem něj někdo umře, ale on je v klídku, pač už si prošel válkou v "Taškanistánu" a tam už viděl lecos. Chudák Rodriguez jezdí pořád s ním a i když by si měl hledat práci, nechává se jím zlákat ke kravinám a pak musí z průseru tahat oba. A tak se táhne celý film, dokud se něco neposere... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Ayer .. Co máš kurva za problém? Nikdo nikdy nenajde práci v první den hledání… Hodně rozporuplné pocity jsem měl během sledování Harsh Time. Christian Bale je bez diskuzí démon a tyto temné, psychologicky deptané postavy mu jdou na výtečnou. Herecky tudíž film problémy nemá, protože i ostatní role jsou typově dobře obsazeny, jen nedostávají takovou hloubku. Trošku kulhavé je už ale podání panem Ayerem. Více méně vlažná vyprávěnka, která se nedokáže na plno rozpálit, ale i tak je něčím poutavá. Jízda dvou sráčů, kteří hledají práci, rádi pijí, hulí a mezitím poserou, co se dá pobaví, rozklad Jima postraší, jenže těch stěžejních okamžiků není na dvě hodiny zase tolik a hůře napsané pasáže mezi tím táhnou snímek z vyšších pater jen k přízemí. ___ Ti chlapi nejsou gangsteři, jen osamělí, hulící jezdci, co neradi pravidla - tudíž řazení filmu do gangsterek je hodně mimo.. 70%. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám hodně podobný dojem jako z jiného Christianova "schízáku" - a to samozřejmě z Mechanika. Co mi přijde podobné je nejen jako obvykle výtečný hlavní představitel, ale tak celkově celá zápletka a ladění - jakési potyčky s minulostí, absence rozumného děje a šokantní pointa v závěru. Drsný časy jsou mojí romantické duši ale přece jen méně sympatické než anorektický nespavý kolega. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi silný debut proslulého kontroverzního režiséra Davida Ayera. Jako řada jeho slavnějších kolegů (vzpomeňme třeba Olivera Stonea) prošel zásadní formující zkušeností v americké armádě, která zřejmě navždy poznamenala jeho filmovou tvorbu a která rezonuje i v Drsných časech. Ex-mariňák v strhujícím podání Christiana Balea je jedním z největších psychopatů shlížejících z filmového plátna, škoda jen, že zbytek filmu není stejně fenomenální - hlavním nedostatkem je absence kriminální zápletky, Drsný časy jsou vlastně psychologické drama, ač je alespoň zprvu úspěšně maskují kriminálně-thrillerové mimikry. Jimova autodestrukční odysea je ovšem i tak fascinující podívaná akcentující další netušenou přednost snímku - reflexe náboru nových příslušníků policejního sboru a objektivita psychotestů podstatně zrelativizuje v konfrontaci s tímto dosti uvěřitelným příběhem. Psychopatický Jim z Drsných časů je tak trochu jako De Nirův Taxikář, jen bez té brilantní Scorseseho formy... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenkrát před dvanácti rokama byly jasný dvě věci: Eva Longoria bude pěkná kočka a Christian Bale skvělej herec. Dneska už je mi jasný i to, že většina kluků policajtskejch má k zákonu a pořádku stejnej vztah jako tady Jim. Vlastně kromě tý Evičky je to celý jako reklama na všechno, co Pepinec považuje za hnůj, ale i přesto jsem v tom našel zvláštní zalíbení. Ve hnoji, jo, jsem holt z vesnice. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Christian Bale zaujal Davida Ayera již při tvorbě Training Day, ve kterém se chtěl Bale ucházet o roli. Dal mu tedy přečíst scénář na Harsh Times. Baleovi se líbil a Ayer mu slíbil, že pokud se tento film bude natáčet, tak ho obsadí do role Jima, což splnil. (Othello)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. Scény z Mexika sa v ňom aj natáčali, konkrétne vo federálnom štáte Baja. Natáčalo sa v decembri 2004 a celý film sa natočil za 24 dní. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama