Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (535)

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nezdieľam nadšené ohlasy. Príbeh o ničom. Takmer doslova. A namiesto toho? Neustála, nikdy neprestávajúca, nonstop spŕška hrubých nadávok a nezmyselného, až desivo samoúčelného násilia. Odporný Bale, odporné všetko. S pribúdajúcimi minútami ma to neskutočne vytáčalo a myslel som si, že sa konca hádam ani nedožijem. Nikdy viac. Keď to následne chválil jeden zástupca šéfredaktora už skrachovaného časáku, skoro mi zabehol vyprážaný syr. Žena dosvedčí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mně tedy Training Day sednul lépe, to ale neznamená, že Harsh Times za moc nesojí, ba naopak mu chybělo k maximálnímu hodnocení maličko. Christian Bale se poslední dobou snad nemůže objevit ve špatném filmu, když si s ním pouštím film tak vím, že se budu po celou dobu bavit. David Ayer byl však menším krokem do neznáma. Debutující scénárista Training Day však ukázal, že v něm dřímá režisérský talent a já si s radostí pustím jeho budoucí díla. Pro celý snímek je škoda, že jej nepustili distributoři do kin, jde totiž o jeden z nejlepších filmů, vypovídajících o životě na okraji ghetta a jako taková sonda do jinde ne příliš přesvědčivě zobrazené společnosti by neměla chybět v žádné filmotéce filmového konzumenta. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si nemohl zvyknout na fuckujícího Balea, ale pak jsem se aklimatizoval. Po dokoukání furt nechápu, jak mohl vziknout film, kde je hlavní hrdina takovejhle magor. Fakt totální debil. Kdybych byl Freddy Rodriguez, tak bych se z Balea asi posral strachy, co zase provede. Celkově je ten film hodně vydařenej a režijně moc dobře zvládnutej, akorát ty občasné vizuální vychytávky působily trochu prvoplánově. Pokud jste už znuděni současnou filmovou tvorbou, tak tohle vám zasadí tvrdej direkt. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám hodně podobný dojem jako z jiného Christianova "schízáku" - a to samozřejmě z Mechanika. Co mi přijde podobné je nejen jako obvykle výtečný hlavní představitel, ale tak celkově celá zápletka a ladění - jakési potyčky s minulostí, absence rozumného děje a šokantní pointa v závěru. Drsný časy jsou mojí romantické duši ale přece jen méně sympatické než anorektický nespavý kolega. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Drsný Bale v Drsných časoch.... Tento film má s filmom Training day spoločného mnoho. Rovnakého producenta a scénaristu, excelentného hlavného predstaviteľa (s tým rozdielom, že Bale oscara nedostal) a prostredie plné rôznych etnických skupín a kriminálnikov. Kto prišiel Baleovi v poslednej dobe na chuť (asi nás je dosť ), nemá čo riešiť. Nemá zmysel rozoberať dej, ani situácie, ktoré sa točia okolo zháňania práce, peňazí a drog a sú stavané tak, aby Bale ešte dlho v našich hlavách rezonoval ako nie veľmi sympatický, psychicky labilný chlapík. Kto nevidel a váha, tak vedzte, že ak sa vám nepáčil Training day, nebude sa vám páčiť ani toto a naopak. Ak ani po tomto nemáte Balea dosť, tak jednoznačne odporúčam jeho neuveriteľné herecké sólo - Mechanik.80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Christian Bale při přípravě na roli strávil tři týdny se členy různých gangů, s policisty, bývalými vojáky a vládními agenty. Dokonce si chtěl udělat rangerský kurz, který trvá osm týdnů a je pouhá třicetiprocentní pravděpodobnost úspěchu. Nakonec to kvůli začátku natáčení nestíhal, tak absolvoval jen rychlý týdenní kurz. (Othello)
  • Čítanie scenára sa konalo pred 350 ľuďmi a kvôli značne pozitívnym reakciám po prečítaní sa David Ayer rozhodol skúsiť film natočiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama