Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvěle uvozená ale tuctová, průhledná a nijak zvlášť zábavná kriminálka, které kraluje majestátní Ray Liotta. Jak výborně zpracované finále, tak i jeho samotný šokující závěr s (ne)příjemně otevřeným koncem však povyšují celý film o třídu výš. A to ani nemluvím o skvělém využití flashbacků a osobních problémů hlavního hrdiny. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi unikala!! Nakonec jsem je uviděl za rozumnou cenu v krámě a hned jsem po nich skočil!! Víte, mám hrozně rád povedené malé velké filmy!! Většinou v nich hrají staré známe tváře, které nikdy nebyly velké hvězdy a přesto je známe velice dobře!! Zde se sešly a vzniknul velice atmosferický snímek o známých věcech z policejního a drogama zamořeného prostředí!! Opět se nejedná o nic nového, ale natočeno je to tak, abyste nezapomněli jen tak snadno!! Musim uznat, že závěr mě velice překvapil a takový jsem opravdu nečekal, za to stouplo moje hodnocení o 20%!! Na Joe Carnahama si budu dávat velký pozor a jsem moc zvědav jak mu posloužil větší rozpočet filmu Sejmi eso!!...radostných 80%!! Jednou větou: Když už chceš jednou poldou býti, nesmíš u sebe drogy míti!! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Carnahanova réžia sa mi páči. Rád sa hrá s filtrami, používa zaujímavý pohľad kamery, odvážne, dobre zostrihané prestrihy a čo je dôležitejšie, vie priblížiť stupeň reálnosti v prostredí, v ktorom to divák veľmi ocení na maximum. K dobrému dojmu prispievajú aj herci. Liotta je klasik a Patric ho podľa mňa aj preskočil. Podarilo sa k tomu postavy a vzťahy aj primerane zdramatizovať a finálna rozlúšťovačka, v ktorej nie je nič jasné až do konca samého ešte zdvihla spokojnosť. 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nick Tellis, kterého ztvárnil Jason Patric, je policista z oddělení narkotik a bývalý feťák. Přidělí ho k parťákovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi, kterého hraje Ray Liotta a oba se spolu potápějí do temných hlubin drogového podsvětí. Tellis brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ policistovy brutální vraždy je mnohem složitější. Jeho nový parťák ví o celé vraždě možná víc, než hodlá prozradit. V pomalém tempu vyprávěný příběh asi vypadal na papíře líp, než jeho poměrně mdlé zpracování. Herci nebyli špatní, ale vyznění snímku je chladné a nijak zvláště přesvědčivé. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Do príbehu je spočiatku ťažké sa zažrať pretože tu padajú mená a divák stráca orientáciu, čo však spoľahlivo vynahradí pútavé finále ktoré sa sústreďuje na vzťah hlavných predstaviteľov konfrontovaných s výpoveďou feťáckej dvojice a i keď rozuzlenie nie je nijak prekvapujúce všetko šľape ako má hlavne vďaka výbornej dvojici Jason Patric a Ray Liotta. Ide prevažne na dialógoch založený film, takže žiadne rošambo v štýle Smokin Aces sa nekoná a film je presvedčivý hlavne svojím autentickým podaním a vykreslením rodinných problémov príliš pracovne zanietených vyšetrovateľov. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Ray Liotta přibral pro svou roli 11 kg, k čemuž mu pomohly zejména potraviny bohaté na sacharidy. Před každým dnem natáčení také jedl čínská jídla se sojou, která zadržuje v těle vodu, čímž docílil "nafouklého" vzhledu. K tomu všemu nosil pod oblečením návlek, jenž dělal jeho tělo ještě tlustší, a protetickou kůží připevněnou pod očima, díky čemuž působil jeho vzhled starší a unavenější. (oje)
  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)

Reklama

Reklama