Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Narkotika jsou typické béčko, které se s velkými kluky z Hollywodské první ligy měřit nemůže, ale v podpalubí mezi svými ukazuje pořádně ostré lokty. Joe Carnahana se vzepjal k takovému výkonu, že mu kdekdo prorokoval slibnou režisérkou kariéru. K té bohužel nikdy nedošlo, ale pár stylových filmů po něm přesto zůstalo. S tímhle je to jako s Rayem Liottou v hlavní roli. Na první pohled vypadá trochu ušmudlaně, nijak zvlášť výjimečně a lacině, ale hned na ten druhý překvapí sebejistotou, sympatičností a solidní úrovní. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné a velmi dusné policejní drama z prostředí protidrogového oddělení. Carnahan vše vsadil na ruční kameru a filtry a vsadil dobře, občas jsem se kouknul vedle sebe, jestli mě do nohy píchá zbytek brambůrku nebo injekční jehla. Hudba je u podobného žánru jasná, tudíž netřeba rozebírat, shrňme to - funguje! Liotta se ostříhal a přestal si barvit vlasy (podobá se trochu Tomu Sizemoreovi) a jde mu to od ruky, Jason má štěstí, že jeho postava víc jak jeden ksicht nepotřebuje. Jedinou slabinou celého filmu je věc pro daný žánr nejdůležitější a to scénář. Ze začátku slibuje úplně jiný film, pak dost dlouho pluje v hladinách průměru a na závěr vybalí pointu, jenž alespoń částečně tušíte už dobrou půlhodinku, ne-li víc. Takže film, jenž určitě vzbudí dobrý dojem, ale nakonec si ho moc nezapamatujete, protože ani není moc proč... 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ray Liotta neměl nikdy drsnější roli a Jason Patric taky předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů. Bohužel si to oba vybrali do nepříliš zajímavé kriminálky, jejíž příběh je opravdu jednoduchý. Carnahanova videoklipová režie tomu moc nepomáhá a temná atmosféra mu také zrovna moc nejde. Poslední půl hodina je ale vynikající a závěrečné vyústění to v mých očích hodně zvedlo. Kdyby byl ovšem takový celý film, tak by to bylo mnohem lepší. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvěle uvozená ale tuctová, průhledná a nijak zvlášť zábavná kriminálka, které kraluje majestátní Ray Liotta. Jak výborně zpracované finále, tak i jeho samotný šokující závěr s (ne)příjemně otevřeným koncem však povyšují celý film o třídu výš. A to ani nemluvím o skvělém využití flashbacků a osobních problémů hlavního hrdiny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Ray Liotta přibral pro svou roli 11 kg, k čemuž mu pomohly zejména potraviny bohaté na sacharidy. Před každým dnem natáčení také jedl čínská jídla se sojou, která zadržuje v těle vodu, čímž docílil "nafouklého" vzhledu. K tomu všemu nosil pod oblečením návlek, jenž dělal jeho tělo ještě tlustší, a protetickou kůží připevněnou pod očima, díky čemuž působil jeho vzhled starší a unavenější. (oje)
  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)

Reklama

Reklama