Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Závěrečný dl trilogie je o třídu lepší než dvojka, ale na originalitu a půvab prvního dílu prostě nemá. Děj se na rozdíl od dvojky taky posunuje kupředu, ale množství snových variací je možná až příliš velké. Jako samostatný film nekoukatelný, musíte znát první díl. A přestože jinak dobrý, stále zbytečný. Takže doporučuji jen první díl a na zbytek se zvysoka ... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. To jakoby nám chtěla Volavka III ukázat. Povedlo se jí to, ale přesto se nemůžu zbavit pocitu, že tenhle díl neměl vzniknout. Je nejslabší a v podstatě nic neobjasňuje, jede dál a trošku nám zamotává hlavy. I tak řadím Volavku mezi své nejoblíbenější trilogie, skvělí herci, propracovaný příběh (někdy až moc), nadupaná atmosféra, lyrický muzika a krásná Dr Lee :-.) Taková je Volavková trilogie. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, jestli tohle pokračování bylo opravdu nezbytné, ale pak se to náhle zlomilo, události do sebe zapadly a závěr byl opět skvělý. Stejně je ale pro mě Volavka 3 především potvrzením toho, jak mistrovským dílem byla jednička. V každém případě je skutečně nutností vidět minimálně první díl, jinak třetí díl nebude moc dávat smysl. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Všichni ví jak první Volavka dopadla a Volavka 3 s přiléhavým podtitulem End inferno přináší depresivní a osudový dojezd po událostech prvního filmu s inspektorem Lau Kin Mingem, který si za vysokou cenu vykoupil svou druhou šanci stát se slušným člověkem, jenže jeho nový život se mu rok poté hroutí pod rukama a k tomu všemu se vrací rok staré noční můry a černé svědomí s pocitem viny. Tak jako byla Volavka 2 příběhem úplně jiného ražení než první film, tak i Volavka 3 spadá do trochu jiného subžánru mafiánských filmů a tentokrát je to ve stylu poctivých detektivek s se "správným" poldou na stopě zločinu v řadách policie. Celý film se zpočátku zdá tak trochu zmateně překombinovaný, protože skáče časem co chvíli a vrací se k dosud skrytým scénám s Yanem, jeho psycholožkou, Samem a inspektorem Wongem, ale s celkovým vyzněním filmu a jeho provázanosti s předchozími díly se z toho stává velmi působivá skládačka zobrazující psychiku hlavního hrdiny, která díky tomu co provedl v celé své kariéře už prostě není vpořádku. Je tu všudypřítomná paranoia, nespavost a halucinace, které provází strachem a černým svědomím hnaného Minga za odhalením největšího zloducha v řadách policie, jenže ve výsledku všechno dopadne velmi překvapivě, ale zároveň příznačně pro hlavního hrdinu a koncept celé Volavkovské trilogie. Podtitul end inferno a úryvky z buddhistické sútry o pekle ze všech dílů Volavek tu teprv až teď působí opravdu mocně, vzhledem k tomu, že se Mingův život náhle začíná měnit v nekontrolovatelné utrpení a peklo, ve kterém ale špatní lidé nakonec skončí stejně. Osudovost celého vyvrcholení Volavkovské trilogie je to co z celého třetího filmu dělá nezapomenutelný zážitek, i když to není tak perfektně promakané jak první díl. Celý závěr filmu působí velmi zvláštním dojmem, který bych tu moc nepopisovala, protože nevím jak bych se vyhnula i sebemenším "spoilerům" :), ale rozhodně přiměje diváka o tom aspoň trošku přemýšlet, protože závěr dává divákovi tak trochu na výběr na jakou stranu se přiklonit. Navíc celá ta Mingova paranoidní, napjatá a temná jízda vlastním peklem až do konce je vážně super a zase perfektně zahraná, takže nakonec je z toho pětka a dodatečně pětka i pro Volavku 2, protože nakonec jsou všechny díly spolu určitým způsobem provázané do jednoho vynikajícího celku. :) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama