Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouliční nepokoje, všudypřítomná policejní korupce a nechvalně proslulé války gangů. V takovém prostředí se odehrává syrový a nemilosrdný příběh o policajtovi a bývalém členovi gangu v jedné osobě, který se teď musí během jediného dne rozhodnout mezi svým svědomím a loajalitou. Armando Sancho (Clifton Collins, Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding, Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles jediným způsobem, který znají - silou. Ale není nic nebezpečnějšího než gangster s odznakem. A když se tihle dva dostanou pod palbu, jen jeden z toho vyjde živý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 vznikl film "Training day", který sice nebyl nijak převratný ani perfektní ale byl to celkem slušný snímek, který nám ukazoval, že ne všichni policajti jsou čestní a poctivý. "Špína" (výstižný název, který ukazuje už v názvu kvality filmu) se odehrává přesně v duchu "Training day" jen je to o hodně, hodně horší. Film se snaží tvářit jako maximálně reálná a drsná podívaná avšak nedaří se mu to ani trochu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Armando Sancho (Clifton Collins Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles........ Hudba : Ryan Beveridge. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by film nudil, na to byl příliš otevřený, drsný a kontroverzní. Ale jak už napsal Malarkey, drsné kecy a jednání všech aktérů vyšuměly do prázdna, nikdo se výrazně neprosadil, o sympatiích nemůže být řeč, akce nikam nevedla. Leda, že se jedná o dokument o praktikách soudobého podsvětí, pak by se dalo hovořit o jakéstakés kvalitě a hodnotě. Spíš jde o špinavý koktejl laicky namíchaný z mnohem lepších snímků - mj. Špatnej polda a Street Kings. Zápletka nabrala správné grády teprve ke konci, ale i přes slušnou muziku, jde pouze o lepší průměr v už tak přeplněném šuplíku policejního a multikulturního žánru. Den D: "Když jste mrtví, vidíte věci daleko jasněji." ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Film, který nějak zapadl, ačkoliv nabízí vše, co patří k tématu policie-gangy-korupce-parťáctví, a má stylové a moderní zpracování. Vlastně jsem se na něj začala dívat právě kvůli formě, ale ani obsah mne nakonec nezklamal. Příčina zapadnutí podle mne tkví v hereckém obsazení - černoši a latinoameričané u bělochů zřejmě moc netáhnou, ač všichni táhnou za jeden provaz ve světě, kde konkurenční boj přiostřuje, protože lidí je jednoduše příliš moc. "Nenadávej na hráče, nadávej na hru, brácho. Pravidla znáš." V globalizovaném světě, kde všichni znají všechny a zároveň nikdo nezná nikoho, se nějak porouchal mechanismus her s nenulovým součtem (viz vězňovo dilema) a ztratilo efekt altruistické trestání. "Být altruistický a spolupracovat může být pro altruistu velmi nevýhodné. Přesto většina z nás jak v životě, tak v pokusných situacích altruisty jsme. Proč? Kromě altruistického odměňování za spolupráci a dodržování sociálních norem nás k tomu nutí altruistické trestání. Co to je? Někteří lidé trestají podrazáky i černé pasažéry i tehdy, když se jich to přímo netýká a když musejí sami něco obětovat." Jak řekl jeden z hrdinů filmu "Zločin je snadný, když nedodržujete pravidla." Místo zákona přicházejí vlastní pravidla, která stanoví ti, kdo má moc. "S mocí přišla zodpovědnost, se zodpovědností přišla příležitost a s příležitostí přišla korupce. Bylo to jako epidemie - všichni se nakazili." Ano, všichni děláme, co můžeme, v dobrém světě. Děláme, co můžeme, ve špatném světě. Děláme, co můžeme. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ryan Beveridge: 1. Chump - Oh-No ,2. Heavy Artillery - Classified ,3. Hemlock Boogie - Phonosapiens ,4. Chops & Thangs - The Beat Conductor ,5. Street Life - C-Bo ,6. Gangsta Pimpin' - West Coast Mafia Gang ,7. Como Las Noticias - Loyalty & Honor ,8. Massacre - The Dwarves ,9. Nocturnal Plants - Bluebird ,10. Future Burn - Bluebird ,11. I'll Remember You - Andy Williams ,12. Badass Salim ,13. Evidence Locker A.K.A. Candy Store ,14. Last Morning ,15. Salim Gives Splodge the Low Down ,16. Rita Approaches Salim ,17. Drive to Baine's ,18. Hair of the Dog ,19. Visit the Families Montage ,20. Sancho is Pissed ,21. Drive to Evidence Locker ,22. Rolando's Crib ,23. It's Never Over , ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,88krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • V jedné scéně hrají drogoví dealeři konzolovou hru „Grand Theft Auto: San Andreas“. Představitel Sancha herec Clifton Collins Jr. v této hře namluvil jednu z hlavních postav. (Dr Lizal)
  • Režisér Chris Fisher chtěl město Los Angeles ukázat jako suché, pusté místo, jenže zrovna během natáčení, které se konalo na počátku roku 2005, zásahlo L.A. jedno z nejdeštivějších období v jeho historii. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama