Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie všetko vo filme funguje. Vôbec nechápem, k čomu boli použité zábery digitálnej kamery s aligátorom alebo leguánom v popredí a hercami v pozadí. Možno mali navodzovať dojem, že nezainteresovane sledujeme policajnú prácu, no v skutočnosti nenavodili nič – teda ak nepočítam pocit ich nezmyselnosti. Tempo filmu sa v priebehu 2 hodín mení a hoci je pomalšie (čo nemusí byť na škodu), niekedy sa doslova vlečie a takmer nudí. Najhoršou časťou však bol záver, keď sa tvorcom určite podarilo spraviť svetový rekord v počte happyendov za minútu filmu. Najskôr som myslel, že to je len ďalší z McDonaghových drogových preludov, no tentokrát si niečo museli dať scenáristi, lebo neverím, že by dokázali takýto úlet a úplne otočenie filmu opačným smerom v priebehu pár minút v stave normálnosti. Zlý poliš nie je zlý film. Má výborného Nicolasa Cagea, zamotaný príbeh, temnejšiu atmosféru neopozeraného južanského New Orleans, no do lepšieho priemeru ho zráža nekonštantné tempo a predovšetkým akoby z úplne iného filmu vystrihnutý záver. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už titulek filmu naznačuje, že zde je hlavní hrdinou polda, který ví, že je špatný, ale taky je natolik sebekritický, aby věděl, že je to ještě pro něho jako člověka přijatelné povolání a že je lépe být špatným poldou, než špatným zločincem. Pravděpodobnost, že špatný polda půjde do vězení je nižší než že špatný zločinec půjde do basy. Hlavní postava tohle ví, takže se snaží snížit pravděpodobnost, že by šel do basy, třebaže jak občas je možno z jeho počínání na plátně vypozorovat, tak si o pobytu ve vězení nemyslí nic špatného, a zachrání třeba i vězně přžed utonutím, na což by se řada poldů vykašlala, a dělala by, že tonoucího nevidí. "Špatný polda" ale za "dobrý" čin získává chronické bolesti, takže vyznamenání, které dostává je mu skrz zničené zdraví k ničemu a musí se léčit a tlumit bolesti se moc nedaří. Aby se vykurýroval, tak potřebuje "špatný polda" nějakou dobrou chemii a už se valí jeden problém za druhým... Obsah filmu je ale zastíněn přílišnými efekty, a hrou temných barev, rychle se střídajícími záběry, a nepříliš vhodnou hudbou. *** (10.3.2011) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prazvláštny halucinogénny patvar bad-cop thrilleru s vynikajúcim Cageom a sexy Mendeskou. Neeticky atraktívna temnota ktoré síce baví, ale zároveň neuspokojuje "vyššie zmysly" tak ako by mohla. Bez Cagea by to zapadlo prachom bez povšimnutia. V rámci jeho filmografie posledných rokov ale svetlá chvíľa. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Špatnej polda nie je ničím výnimočne strhujúcim. Je to poriadne oldschool krimi, tváriace sa vážne s ponurou temnou atmosférou, v popredí s výdatne fuckujúcim Nicolasom Cageom, pohybujúcim sa na hrane zákona. Po stránke formálnej tomu chýba kompaktnosť a keby hlavným hrdinom nebol Cage, snímok by zostal fádny a prázdny. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po SMS od uživatelíčka Malarkey jsem od toho očekával podstatně víc. Neříkám, že je špatný, třeba Nicolas Cage tady hraje takovou svini, že se divím že nekandiduje v našich volbách do parlamentu. Eva Mandes je dlouhodobě velmi vydařená propagace na sex, Val Kilmer se nám zase snaží dohnat Buda Spencera co se postavy týče a ostatní herce jsem ani moc neznal. Ještě ve filmu hraje velkej bílej pes, který pořád hlasitě oddechuje ač jsem ho neviděl udělat rychlejší pohyb. Samotný příběh je dobrý, hlavně vztah Terence s Frankie byl skvělej, takovej čistej a upřimnej a bylo vidět, že jeden bez druhýho by svý soukromý toulky peklem těžko zvládali. Frankie neměla chybu, moc jsem jí fandil, taková čistá duše ve špinavým světě. Scéna kdy Terence vyprávěl Frankie v tý svý boudičce o tom, jak v dětství snil, že najde zakopaný pirátský poklad byla absolutně nejkrásnější z celýho filmu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)
  • Režisér Werner Herzog o filmu prohlásil, že ho nepovažuje za remake ani sequel, ale jako přehodnocení původního snímku Poručík (1992). (Lumberjack)
  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama