Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

predators 

všechny recenze uživatele

No teda potěš, jestli má toto být "z mrtvých vstání" Nicolase Cage! Jeden skok tam, druhý zase támhle a do toho nějaká ta čára. To celé pětkrát, netřepat, promýchat lžičkou a je zaděláno na skoro průměrnou kriminálku. Dobrá tedy, zvedneme sledovanost tím, že do hlavní role obsadíme Cage, který má s podobnou tématikou již nějaké zkušenosti. A snad ani nebude vadit, že jeho hlas a všechny dialogy uspí kohokoliv, když před tím vypijeme litr kávy. I tak se mi už dlouho nestalo, abych u jednoho filmu usnul 2x. 10% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak že by konečně Nicku? Že bys po těch všech příšerných výkonech a filmech, kde ti hořela hlava, čuměl si do budoucnosti nebo běhal po lese stačil jeden pernamentně sjetej policajt? Vypadá to, že ano, protože Cageovi tahle role opravdu sedla a až na jednu scénu hraje opravdu výborně. Celý film navíc Herzog točil v tak trochu oldschool hávu a soustředil se především na Cagevu postavu, než na nějaký detektivní zápletky. Což je jedině dobře, protože postava je to fakt výborná. Zasazení do New Orleans po Katríně tomu taky přidává a až na pár scén, ve kterých to vypadá jako by sám Herzog při natáčení něco sjížděl, to má režisér pevně v ruce.70% ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Nedá se než souhlasit, duše Nicolase Cage stále tančí (i duše Vala Kilmera), ale je to trochu těžké uvěřit po všech jeho prohřešcích z blízké minulosti. Duši Wernera Herzoga netřeba zmiňovat, ta tančí bez přestávky už 50 let. Remake BAD LIEUTENANT z 80. let koneckonců natočil jen na základě toho, že někde zaslechl námět filmu a docela netypicky se pohybuje na hraně temné krimi a dusné komedie (občas se dá těžko určit jestli Cageova tvář zračí neurózu nebo mírnou nadsázku). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film viděl, český název ještě neexistoval. Nutno dodat, že lepší vybrat ani nemohli. Nicolas Cage zde sice předvádí docela dost zvláštní herecký výkon, při kterém se většinu filmu, kdy není zhulenej, zfetovanej a zdrogovanej, tváří jako schrbená děfka, co není schopná dojít ani na hajzl, aniž by si nezastěžoval. Jenže jakmile mu vlezete pod kůži, tak už se nezastaví. Po půl hodině se začnou dít skutečně pekelný věci, kterým francouzští lehce uplatitelní policajti nemají šanci konkurovat. Nicolas Cage ukazuje skutečný herecký výkon! Po delší době se mi jeho role skutečně líbí. Je svým způsobem akční, drsná, nadsazená a v jistých chvílích neskutečně agresivní. Není to sice nic z toho, co by se k němu hodilo, ale je to přesně to, co bych od něj nikdy v životě nečekal. A proto mě tak dokonale překvapil. Evidentně ale nepřekvapil zbytek diváků, jelikož film skončil v modrém rozpoložení, blížícím se 70ti procentnímu ohodnocení. Podle mě si to film nezaslouží a je mi naprosto jedno, zdali je film remakem, nebo tu Nicolas Cage hraje trošičku jinak, než jsou na něj všelijací odborníci zvyklí. Já se u něj výborně bavil a s klidem bych některé scény přirovnal k jednomu jedinému policajtovi. Vášnivému fanouškovi Atletico Madrid Bouřlivákovi Torrentemu ze Španělska. Jen s tím rozdílem, že tenhle film se tváří vážnějc, i když asi ve skutečnosti vážný není. Ale ksicht Nicolase na plakátu jasně určuje, že tenhle film je prostě peklo jako prase a vidět se musí. Pro mě je to jeden z nejvýraznějších hereckých výkonů právě Nicolase, jaký jsem kdy viděl. A to se zrovna neřiká každý den, ještě když si uvědomím, že jemu vychází každou chvíli nový film. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film je hustej oldscool, ale ten Ncolas Cage je fakt podivín. Hraje on vůbec? Kromě nakřivených zad a pár "nebezpečných" grimas mi to tak nepřišlo. Vlastně v žádném filmu. Jeho sporé herectví, ať už hraje mafiána, akčního hrdinu nebo hrníček na kafe mi připadá dost suché. Vždyť každý rok natočí minimálně dva, tří filmy, kde si střihne hlavní roli a ty snímky stojí za hovno, propadnou a přitom mají zajímavej námět. Proto by si Cage zasloužil svůj žánr. Byly by to zajímavé filmy, které on pošle ke dnů svým NEhereckým projevem. - Tohle je taková malinká vyjímka, kterou zachraňují leguáni, tančíci duše a exotická Eva Mendes. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama