Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Diskuze

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

Pokud to mela byt parodie na Ferraruv original Bad Lieutenant tak se to Wernerovi povedlo. Ale obavam se ze to myslel vazne. Zatimco Harvey Keitel byl naprosto (ne)uveritelnej, Cage byl leda tak neuveritelne smesnej. A ten debilni happy end to definitivne pohrbil. Nekdo by mel zmanit zanr na komedii.

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

prislo mi to trosku na styl dr. house, ale apk se film vrhl do totalnich fetackych sracek a najednou se otocil ve vsechno dobre. Proste odpad.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

V rámci žánru je to určitě klenot ! V kině jsem na tom byl a výborně jsem se bavil. Herecký výkon byl naprosto skvělý od Nicolase !

Marian_79

Marian_79 (hodnocení, recenze)

at jsem puvodne nechtel, davam za 5. Film mne velice prekvapil. Nicolase jsem mel rad do roku 1995, kdy mne okouzlil ve filmech Leaving Las Vegas, Sbesilost v srdci, Red rock west (mozna jeste Adaptace) a nasledovala doba sedi a prumernosti. Po shlednuti tohoto filmu jsem si mohl rici... vyborne. Taktez musim pochvalit tento detektvni film z hlediska ne - akcnosti. Jediny vystrel do vzduchu ilustroval ze ten polda je pan drsnak, ktery vsemi prostredky resi svou zavislost, financni tisni a starost a svou pritelkyni. Je jasny, ze az nezvikle mu veskere excesy prochazi, ale preci jen je to jenom film. Jsem rad, ze se jeste stale toci tento typ zanru, bez nasili a nemyslenkovosti. Bohuzel tento, a mnoho dalsich snimku nikdy neuvidime v ceskych televizich, tedy budme radi za DVD.

mzss1

mzss1 (hodnocení, recenze)

No tak jsem byl dnes v kině a musim říct že bomba !!! Žádný akčnák,ale kriminální drama,které N.Cage zahrál skvěle - fakt skvělej herecký výkon - doporučuju všem...

Perfo

Perfo (hodnocení, recenze)

Cage je ve svý roli luxusní. Opravdu se vrátil, ale na Harveyho Keitha z originál Bad Lieutenant nemá . . .

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Taková tak trochu oldchoolovka s úplně sjetým a bolestí shrbeným perfektním Cagem. Za film bych dal tak 3*, ale Cage to na tu "čtyřku" hravě vytáhne. Aneb jak píše Rob Boy: "Duše Nicolase Cage stále tančí." A to už by fakt řekl asi málokdo.

lookynator

lookynator (hodnocení, recenze)

Pěkný film o tom jak být svině a ještě z toho profitovat :-) ale hudba, hrůza. Dostali mě ti leguani....

MARI-hu-AN

MARI-hu-AN (hodnocení, recenze)

to by som nikdy nebol povedal, že takto môže Nicolas Cage zahrať rolu, wau! ...avšak veľkým sklamaním bol koniec, čakal som všetko možné, len nie happy end :(

Schuller

Schuller (hodnocení, recenze)

Nicolas se opravdu vrátil....chápu rozporuplné reakce na tento film...ale dát mu za "odpad"!to v žádném případě. Tohle bude spíš bráno jako antipatie k režisérovi nebo k Nicovi, protože film to rozhodně není špatný. Já osobně jsem se na něj velmi těšil a protože jsem předtím zhlédl několik trailerů a četl několik prewiev, přesně jsem čekal co od filmu čekat a to se v mnohém naplnilo, v mnohém to i překonalo. Typická oldschoolovka které by určitě slušel rozvětvenější příběh a především zajimavější konec. Co je dle mého názoru na filmu vůbec to nejlepší je famozní výkon Cage. Tenhle člověk opět dokázal že ve spojení s kvalitnějším režisérem dokáže podávat výkony absolutní špičky. Cage se z obravozky po celý film skoro vůbec neztratí...v podstatě je to taková one man show a on ani na chvíli nenudí...trochu zamrzel nevyužitý Kilmer. Film skvěle vyniká i jako komedie...Scény jako výslech stařenek v domově pro invalidy, tančící důše, cagův suchý smích, leguáni....jsou velmi legrační i po 20. zhlédnutí. Taky mě velmi bavil chlápek který pořád říkal ouu yeaah...Tento film splnil má očekávání, Herzog znovu potvrdil zvláštnost svých filmů...moc mě mrzí že se film nepohybuje v červených polích. Cage předvedl skvělý výkon po kterém by si klidně mohl říct o nominaci na Oscara. Uvidíme co předvede dál, ale v jeho chystaných projektech nevidím moc potenciálu, a spíš čekám další vlnu kritiky na jeho osobu...Pro mne po hanebných parchantech nejlepší film shlédnutých poslední čtvrt rok. 90%

HomeAlone

HomeAlone (hodnocení, recenze)

Amroth666 - posli mi tvoj e mail a ja ti tam zajtra v priebehu dna poslem cz - titulky

termi

termi (hodnocení, recenze)

ano nehercu je tam dost -ja to nenazyvam oldschool ale budu si stejne trvat za svym komentarem:P cage nejlepsi od adaptace, herzog jede uplne jinak nez ostatni a mne se to zacina zamlouvat - asi ne vsem to je pravda... spise nez děj sem si zase ja predstavoval v popredi samotnou hlavni postavu:)

larelay

larelay (hodnocení, recenze)

termi: Priserna kamera, priserne herecke vykony, blbe, doslova blbe dialogy, absolutne ziaden pribeh, len nejake spajanie a zliepanie viacerych dejovych linii, ktore sa mozu zdat ako podstatne, ale pritom znamenaju houby, otrasna hudba a proste cely film uz od uvodnych dialogov vyzeral ako nejaky brakovy televizny film z roku 1991, ktory vysielaju o pol tretej v noci na JOJ-je, hned po Chuckovi Norrisovi. A ano, vacsina to nazyva old-school, ja to nazyvam brakove Cecko. Dopozerala som to len kvoli korekciam titulkov, inak by som to vypla po desiatich minutach, kedy som pochopila, ze tadialto cesta nevedie.

termi

termi (hodnocení, recenze)

dobra mno ale nebyl uveden zadny duvod a to ze to nudilo nemusi dycky znamenat ze to je spatny:P

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Heh. Vazim si larelay za to, co dela a zaroven prilis nesdilim jeji vkus. Tentokrat ji ale naprosto rozumim, kdyz rika, ze ji to vytocilo.

HomeAlone

HomeAlone (hodnocení, recenze)

Uz mam dvd rip , v super kvalite a ten film nema väcsiu chybu . Jednoducho bomba

HomeAlone

HomeAlone (hodnocení, recenze)

K traileru sa vyjadrovat nebudem ale film je velmi slusna brutalitka . Kuknuty dvd screener v anglictine . Ked to budem mat zhliadnute s dabingom tak hodim aj hodnotenie .

rushid

rushid (hodnocení, recenze)

Ebert je minimalne etalon dobreho vkusu, nebo je o tom potreba polemizovat? Kazdopadne me to hodnoceni prekvapilo, trailer vypada IMO priserne.

Raven0

Raven0 (hodnocení, recenze)

Však já Nicka mám rád. Je pravda, že umí. Alespoň dříve uměl určitě... Jen fakt nedokážu pochopit, co se to s nim sakra stalo. Ale to asi neví nikdo, bylo by to nejspíš na dlouhou debatu... Přeci to není jen špatnými režiséry... Třeba takový Proyas není vůbec špatný...

Wabia

Wabia (hodnocení, recenze)

Nehledě na jeho zhoršující se herecký výkony je i čím dál tím hnusnější.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Právě naopak. Doufám, že co nejdřív. U nás to kina totiž mine s velkou pravděpodobností taky..

Bart16

Bart16 (hodnocení, recenze)

tak se začíná mluvit,že to v americe půjde rovnou na dvd,což mě sere:-((

termi

termi (hodnocení, recenze)

true:) ja mam nejradši adaptace, leaving las vegas, tváří v tvář a počítání mrtvých... v rámci zábavnosti este 60 sekund a skálu.. tady je pekne videt ze kdyz je dobry reziser tak mu to celkem jde:)

BILI

BILI (hodnocení, recenze)

Cage je geniální herec jenom si neumí vybrat dobrého režiséra. Kdyby točil film např.. s Nolanem tak bude lepší .Mě se Cage nejvíc líbil ve filmu Tváří v Tvář.

Aristes

Aristes (hodnocení, recenze)

ale on Cage není vůbec špatný herec, například v Leaving Las Vegas hrál naprosto úchvatně. faktem ale je, že v poslední době na mě působí čím dál horším dojmem.

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama