Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 307)

POMO 

všechny recenze uživatele

Policajný výsluch kriminálneho výrastka zliepa flashbackovú mozaiku uplynulých udalostí, vedúcich k tragickej explózii lode v prístave. Sofistikovaný čierny film-noir, v ktorom je nakoniec všetko úplne ináč, než sa zdá i na predposledný pohľad. Perfektný scenár, postavený na flashbackových súvislostiach a detailnej charakterizácii postáv, natočený za neuveriteľných $6 miliónov USD. Jeden vtedy ešte neznámy herec tu mal obrovské šťastie. Dostal rolu, ktorá ho spravila na dlhú dobu polobohom. Chcem sequel, v ktorom si jeho postavu užijem dlhšie než desať sekúnd a nezostane pre mňa iba mýtickým zjavením! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Toužím po prequelu Keyser Begins! Atmosférická pecka, kde Singer s Ottmanem vytáčí napětí na maximum, je pro mě zhmotněním filmové dokonalosti a na šokující pointě rozhodně nestojí. Věřte mi, já to viděl nejmíň 15x, což mě staví, co se týká znalosti aktivit Keysera S., minimálně na úroveň výrobce porcelánu pana Kobayashiho.. „Jak chcete střelit ďábla do zad, agente Kujane, co kdybych minul..?" ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento film se ke mně dostal až v roce 2007 a průser je, že jsem si tady nejdřív přečet několik komentářů, takže jsem už dopředu věděl, jaká je pointa. Lidi, nepište ty spoilery do komentářů, kurva!!! Jinak je ten film po všech stránkách špička. Jenom ta předem vyzrazená pointa mi trochu zkazila zážitek, ale zase by bylo nespravedlivý, abych kvůli tomu filmu ubral na hodnocení, takže s 5-ti hvězdama vůbec neváhám. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další film, který bych zařadil jako "povinnou četbu". Famózní scénář, velice slušný hudební podklad a vynikající herci, to jsou hlavní devízy tohoto dnes již skoro kultovního díla. O ději se tady nebudu nijak rozepisovat, lepší je to vidět na vlastní oči. Vpodstatě celou dobu je divák alespoň trochu napjatý a nemůže se dočkat rozuzlení. Když pak ono očekávání má být splněno, stane se tak měrou vrchovatou a navíc přímo šokujícím způsobem! Musím uznat, že i kdyby se tvůrcům nevyvedl celý předchozí děj, tak za ten brilantní (jak nevýstižné slovo) závěr bych jim stejně dal 5 hvězdiček. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že tohle může někoho bavit i napodruhé. Lze se do zblbnutí opájet formální precizností (v podobě živorodé střihové skladby a půvabné kamery), ale i člověk mající jen vágní povědomí o zákonitostech vypravěčských triků, je bez obtíží schopen vydedukovat proklamovaný zvrat/překvapení do poloviny stopáže. A třebaže je pointa dobře podaná a ještě lépe vygradovaná, nemůže přece vykompenzovat plochost 9 z 10 postav (fajn, nechávám otevřená zadní vrátka pro zdůvodnění v zátoce imaginace) a logické pasti, kterých se, na každý pád, Singer dopouští. Nadhodnoceno nebo jsem idiot. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • Ve scéně, kdy Redfoot cvrnkne cigaretu po McManusovi, měl Peter Greene trefit Stephena Baldwina do hrudníku. Místo toho však zasáhl obličej, Baldwinova reakce tak byla autentická. Bryanu Singerovi se scéna v této podobě líbila natolik, že ji ve filmu ponechal. (casyy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 1995 na filmovém festivalu Sundance ve Spojených státech. (Varan)
  • Kevin Spacey (Verbal) přiznal, že si musel scénář přečíst dvakrát, aby se ujistil, že ho zcela pochopil. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama