Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 307)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Toužím po prequelu Keyser Begins! Atmosférická pecka, kde Singer s Ottmanem vytáčí napětí na maximum, je pro mě zhmotněním filmové dokonalosti a na šokující pointě rozhodně nestojí. Věřte mi, já to viděl nejmíň 15x, což mě staví, co se týká znalosti aktivit Keysera S., minimálně na úroveň výrobce porcelánu pana Kobayashiho.. „Jak chcete střelit ďábla do zad, agente Kujane, co kdybych minul..?" ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ve filmovém průmyslu se bohužel moc často nesetkávám s případy filmů, které by mě svou zápletkou a konečným rozuzlením donutily zírat na obrazovku s pusou dokořán. Většinou jsem spíše v podobných případech svědkem trapných polopatických vysvětlování pointy (např. 23), kde režisér těchto počinů nejpíše žije s tím, že diváci jsou tlupa neandrtálců neschopných vlastního uvažování. O to více překvapil konec Obvyklých podezřelých, z něhož mě ještě teď mrazí po zádech. Bryan Singer byl machr již v prvopočátcích své slibně rozjeté kariéry, a já jsem za to jedině rád. Tohle je vzácný příklad zábavného filmu, který nemůže zklamat. P.S. Jedna z nejlepších rolí Kevina Spaceyho hned po Americké kráse ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě nechal absolutně chladným. Pro mě velmi nadhodnocená záležitost. Herci nezajímaví, jediný kdo mě zde zaujal byl Spacey, zbytek mi byl ukradený. Zápletka se mi zpočátku jevila zábavná, po čase však otravná až nudící. Závěrečný zvrat je sice fajn, ale více než tři hvězdy dát nemohu. Nic pro mě.55% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborná dedektýfka, s dnes už bohužel až příliš profláknutou pointou...smutné, ale vzhledem k tomu, že to značí obrovskou diváckou popularitu, zasloužené. Velká dávka přidané hodnoty a známka kvality tkví v tom, že narozdíl třeba od Šestého Smyslu, se na Usual Suspects dá dívat znovu a znovu, i když už to všechno víte a znáte. Dvorní skladatel John Ottman se taky nedrží nijak zpátky, takže vážení přátelé, připravte se na pořádnou jízdu. 90% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že tohle může někoho bavit i napodruhé. Lze se do zblbnutí opájet formální precizností (v podobě živorodé střihové skladby a půvabné kamery), ale i člověk mající jen vágní povědomí o zákonitostech vypravěčských triků, je bez obtíží schopen vydedukovat proklamovaný zvrat/překvapení do poloviny stopáže. A třebaže je pointa dobře podaná a ještě lépe vygradovaná, nemůže přece vykompenzovat plochost 9 z 10 postav (fajn, nechávám otevřená zadní vrátka pro zdůvodnění v zátoce imaginace) a logické pasti, kterých se, na každý pád, Singer dopouští. Nadhodnoceno nebo jsem idiot. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (59)

  • Inspirací pro postavu Keysera Sözeho byl pro scenáristu Christophera McQuarrieho skutečný vrah John List, který vyvraždil svou rodinu a poté na 17 let zmizel. (Kulmon)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama