Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prísna madam Fourneau vedie dievčenskú internátnu školu, špecializujúcu sa na problémové dievčatá, pričom na udržanie poriadku častokrát používa drsné metódy a fyzické tresty. Niekoľkým študentkám nie sú tieto rázne spôsoby po vôli a zo zariadenia utečú. Riaditeľkina obľúbenkyňa Irene po čase zisťuje, že s údajnými útekmi nie je čosi v poriadku... (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prísna riaditeľka divečenského internátu sa snaží svojmu synátorovi v teenagerskom veku logicky vysvetliť, že svoje dievča by mal hľadať v iných vodách, než u nich "doma". Ale poznáte to každý veľmi dobre, že hormónom nerozkážete. Osobne som si myslel, že identita vraha je ľahko odhadnuteľná, pretože motív by tu bol jasný, koniec ale dokáže pomerne prekvapiť. Ono očakávať od tohto filmu krvavé slasherové orgie by bola chyba, v takom prípade budete hodnotiť veľmi nízko. Ide skôr o atmosférický gotický horor, kde sa tá temná atmosféra nadmieru vydarila. Poteší aj otvorený záver, niežeby sme sa všetko nedozvedeli, ale sakra čo bude ďalej??? ()

giallo 

všechny recenze uživatele

No nezbývá než hluboce smeknout a poklonit se před tímto geniálním skvostem!! Režisér Serrador totiž mistrně bere a komponuje to nejlepší jak z gotického hororu (atmosféra starého sídla, rušivé místy až děsivé zvuky, které podporuje vydatně déšť) tak i gialla (luxusně provedené a natočené vraždy, skvělou pointu či neznámou identitu vraha) a dýchá díky tomu Argentovi velice slušně na paty. Vážně nemám filmu co vytknout a jen vřele, ale opravdu vřele doporučuji tento zapomenutý klenot nejen všem žlutě postiženým jedincům! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horrorovým 60.létům vládli Angličané, Italové a Španělé. Tohle je bohužel ukázka velmi průměrného dramatu z převýchovného ústavu pro padlé dívky. Každodenní rituály, práce ve skleníku, kuchyni, vyšívání, cvičení u tyče (ale ležaté), diktáty a sprchování ! v dlouhých košilích!. Ředitelka vypadá sice přísně, ale nakonec je z ní vyděšená ubožačka. Šikana (děvčata v ní leckdy překonají hochy), touha po sexu i po útěku pryč. No a pak pár neoriginálních vražd. Tři čtvrtiny filmu jsou taková Smyczkovo Housata, až v závěru se dostaví trocha atmosféry - bouře, mlha, pavučiny, temný dům. Pěkná kamera, hudba, herečky....dost málo na giallo (alespoň kdyby černé rukavice byly) a na horror, potažmo snad gotický už vůbec. I vraha nejspíš většina odhalí poměrně brzy...pro mne velké zklamání. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem teda překvapenej koncem. Nečekal jsem kdo je vrahem a tipoval jsem kohokoliv jen ne toho kdo to byl. Což se mi moc nestává a proto tenhle film oceňuji. Sice patří mezi to pomalejší a atmosféricky taky není zrovna na výši, ale díky vraždám a díky jedné parádní zpomalené vraždě. A i zajímavému prostředí a skvělým postavám jsem se nenudil a film jsem s chutí dokoukal pozdě v noci. Překvapení a skvěle vypilovaná pointa. A dost jsem tý krávě vedoucí přál :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TY POTŘEBUJEŠ ŽENU JAKO JSEM JÁ, KTERÁ SE O TEBE BUDE STARAT, A MILOVAT TĚ. SLIB MI TO. NESETKEJ SE UŽ S TOU DÍVKOU ... NIKDY!“...... /// Prej nevstoupíš dvakrát do stejný řeky (jako že nebudu čumět na starý hororový filmy, když mě nemaj čím zaujmout. Ovšem tahle internátní škola, plná výchovy dívek ve Španělsku potvrzuje, že moudra jsou moudra a film zas …. Zajímavej příběh, kterýmu sice chvilku trvá, než začne strašit – do tý doby je to spíš taková šikana, ale kdyby vůbec nic, tak vo film (slušnej), plnej mladejch holek, jeden dneska nezavadí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem na holky. Můžou bejt i trošku sadističtěji zaměřený. 2.) Přemejšlím, kam bych tak asi chtěl vozit dřevo. 3.) Jsem fanda Normana Batese. 4.) Thx za titule ,,Kangaxx“ a ,,R.RICKIE“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje vůbec první detailní zpomalenou vraždu v dějinách španělské kinematografie. (Karlos80)
  • Režisér je synem populárního argentinského horor-filmového herce Narcisa Ibáñeze Menta. (Karlos80)

Reklama

Reklama