Reklama

Reklama

Křup

  • Kanada Crac
Krátkometrážní / Animovaný / Drama / Rodinný
Kanada, 1981, 15 min

Režie:

Frédéric Back

Obsahy(1)

Rychlý rozvoj provincie Quebec je symbolizován přechodným živote prosté houpací židle. Film s doprovodem stepové hudby, hudba vznikla spoluprací s Le Reve du Diable. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh takého jedného, dreveného, húpacieho kresla, mapujúci významné životné okamihy jeho majiteľov, ktorých je súčasťou. Ja som si týmto filmom úplne zamiloval Backovu snovú ceruzkovú animáciu, ktorá za doprovodu krásnych songov vlieva do jeho príbehov tak veľa krásy. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Miluji animované filmy, a to právě kvůli takovým dílům, jako je například Crac. Je to protože animace umožňuje ztvárnění jakýchkoliv fantazií a to osobitým, rozeznatelným, způsobem. Frederick Back toho umí úžasně využít. Vykreslil krásný snový svět, v němž se prolíná jeden nádherný obrázek za druhým. V tomto krátkém filmečku je snad tisíc originálních nápadů, prostě nádhera. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Životní příběh" jednoho dřevěného houpacího křesla, které si ve svých sucích nese všechny radosti a strasti, které kdy zažilo. Hudební stránka je naprosto kouzelná a netradiční animace úžasná. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Animovaný příběh symbolizující rozvoj jedné provincie, jak si přečtete v obsahu. Stylově typický Back s námětem, který se dnes už téměř neobjevuje a mě připoměl starou českou animační školu. Pro mě jsou to lepší 3 hvězdy a viděl jsem to tady [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Backova animace s důrazem na konturu a symboliku barev hraničí s impresionismem. Jeho fantazie opravdu poletuje někde uvnitř animace a při vnímání té harmonie barev precizně skloubené s hudbou, člověku se až tají dech, a nakonce stejně zjistí, že uvnitř animace poletuje také. 15minut vznášení se v příběhu, který není nijak složitý, ale působí jako pohlazení. A přitom v sobě nese spoustu otázek, někdy i zásadního rázu, ale kdo viděl, ví, jakou dává Fréderic divákovi odpověď... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tento krátky animovaný film ma uchvátil svojou animáciou a nádhernou hudbou od prvej chvíle a príbeh jedného hojdacieho kresla ma v tejto nálade držal až do samotného konca, pri ktorom som mal krásny pocit blaženosti z videnia ozaj výnimočného filmu. Vrele odporúčam a tento skvost radím medzi to najlepšie, čo som spomedzi animovaných filmov kedy videl. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jak se žije s houpacím křeslem ukazuje snímek Crac. Děj velmi jednoduchý, avšak nikoli ve špatném slova smyslu, dominantní je však téměř dokonalá hudba, která vás nenechá ani chvíli na pokoji. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Zcela osobitá animace a celkově ztvárnění včetně padnoucí hudby vytrhávají tento zajímavý kraťas z fádnosti ostatních žánrovek. Velmi mě potěšil jakýsi evropský "fíling", který sálá ze všech jeho prací. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Na tento hezký animáček by se měla podívat především stvoření přirozeně marnivá, aby přehodnotila svůj vztah k věcem, které si žijí svým neživým životem. ()

Reklama

Reklama