Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

axiom 

všechny recenze uživatele

První díl návštěvníku byl celkem dobrý, druký už šel s kvalitou dolu - holt nastavovaná kaše. Ale asi nebyla dost nastavená pro americký trh a tak vzniklo tohle - a podle mně naprosto zbytečně. Jestli by americký divák nepochopil francouzské reálie a byli nutno dosadit americké, pak je to s ním dost bledé. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy jsem nejela metrem na koni jako rytíř." Já taky ne. A taky jsem si nikdy nespletl auto s drakem a nenašel pramenitou vodu v záchodové míse. Ono by to střetnutí rytíře a jeho sluhy se současností určitě bylo vtipné a originální, kdyby to už jednou nebylo natočeno a nemuselo se to přetáčet pro americké dyslektiky, kteří neumí číst titulky. Tak proč jsem se na to díval, když tyto pokusy dopadnou pokaždé stejně? Důvodem je samozřejmě princezna Rosalinda alias Julia Malfeteová, která to mohla trošku ztopořit ... tedy pozvednout, ale nestalo se tak. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se během filmu ani jednou nezasmál, nicméně někdy to nebyl moc upřímný smích. Jediní, kteří za něco v tomhle filmu stojí, jsou Jean Reno a Christian Clavier. Ti ostatní herci nejsou nic moc a ta milenka Huntera je vážně nechutná. Logika také slušně dostala na frak. Už to přemístění v prostoru bylo celkem dost divné, ale budiž. Ale nejzajímavější na tom celém bylo, jak rychle se ten kouzelník v Chicagu sám dokázal zorientovat - dokonce se dokázal ubytovat v nějakém hotelu. A když se tam rozsekal, tak se nakonec dal sám od sebe dohromady. Pak ta spousta zbytečných amerických řečiček, které tamní obyvatelstvo žere i s navijákem, mě také iritovala. Hudba je relativně slušná, ale na originál Erica Léviho to opravdu nemá. Ne, prostě ne... nedivím se zas tak moc, že se Poiré za tento film stydí a že od té doby odmítá s Clavierem spolupracovat na scénářích. Doufejme, že třetí Návštěvníci najedou na solidní dvojku a ne na tohle dílko. 50% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Další úsměvné pokračování. Vtip převažuje spíše v první polovině, což je určitě dobře. Bohužel ta druhá polovina o to dost rychle přišla a stala se příliš nezajímavou. A myslím (mluvím snad i za ostatní), že by radši další díl být neměl. Hodně mě zklamal Jean Reno, že se mohl podepsat pod takovou ubohost jako jsou právě Návštěvníci. 40% ()

BadCough 

všechny recenze uživatele

Jean Reno si to u mňa síce nepokazí, aj keby bolo natočených ďalších 10 Ciest do Ameriky a Purpurových riek, ale... PREČO sa musia Američania večne pchať tam, kde nemajú čo hľadať. Tradícia starých francúzskych komédií, svižné dialógy a nezameniteľný humor, práve to bolo na originálnych Les Visiteurs lákadlom, ktoré ma nútilo pozerať film znova a znova. USA s absolútne inými filmovými zvykmi to samozrejme nemohli zvládnuť ani zo štvrtiny tak dobre. Alebo ide fakt len o to, že sa objaví hocaký kvalitný film s diváckym ohlasom, tak poďme rýchlo žmýkať peniaze... Čo tam po umeleckej hodnote... ? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film má dve verzie, americkú a francúzsku (pre európsky trh). Americká verzia začína logom Hollywood Pictures, prvá scéna sa odohráva v čase stredoveku a Thibaultova (Jean Reno) cesta na zámok je podfarbená voice overom. Francúzska verzia začína logom Gaumont Film a prvá scéna sa odohráva v súčasnosti. (ČSFD)
  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)

Reklama

Reklama