Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

Tumáš 

všechny recenze uživatele

Když 99% američanů nezná Evropské souvislosti a ani neví jak vypadá brnění a člověk v něm, tak se musí i pro "kulturou" oplývající zemi udělat výběr, aby to aspoň někdo pochopil. Některé scény byly vtipné a Reno s Clavierem to celkem dost zachraňuje, ale jak mám Návštěvníky rád, toto je porce filmového umu pro mě 2x vyzvracená a znova pozřená. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Tak nevím,kam jsem to vlezl.Já jsem se bavil skvěle,obzvlášť návštěva luxusní restaurace stála za to.Navíc krásná Kelly Bundová,co si víc přát. Odpad to tedy rozhodně není a když vidím,jaká hodnocení tu dostávají opravdové kraviny a jak nízko je tahle komedie,tak si říkám už docela dlouho,že sem vůbec nepatřím. Já totiž nesnáším lidi,co nemají smysl pro humor a ve všem hledají nějaké umění,nebo poselství. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ty samý fóry, ty samý dialogy, jen hůř podané. Není to ani moc komedie, jako spíš pohodový film s krásnou ústřední hrdinkou (Ch. Applegate je kočka) a triem výborných komiků (Malcolm McDowell byl supr). Za řeč rozhodně stojí hudba Johna Powella, která snímku dodává až mystický nádech, bohužel místy kontrastuje s trapnými scénami, jindy podkresluje až dojemné scény (lekce šermu na mostě). Rozhodně se povedl český scénář a překlad, archaická mluva působí parádně. Tenhle remake nedopadl tak katastrofálně, jak tu mnozí líčí. Místy je sice pitomej až na půdu, ale koukatelnej (bez problémů). Pokud si film chcete z komediálního hlediska vychutnat, nedívejte se předtím na původní Návštěvníky. Protože bláznivé francouzské tempo zvolnilo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových 50%. Nikdy jsem návštěvníky neměl nějak v oblibě. Ale nevím, jestli to bylo náladou, ale pobavil jsem se. Tedy především v prvních 3/4 filmů. Sice některé vtípky byly trošku drsnějšího ražení, ale ten kontrast mezi chováním z minulosti a současnosti, ty rozdíly vnímání světa a skutečnosti, navíc okořeněné historickou mluvou, to mě prostě bavilo. Ke konci už to byla trošku nuda, ale po většinu filmu jsem se dobře bavil Asi mi to tentokrát sedlo. Není to žáden zázrak, ale bavil jsem se. Howgh! ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se během filmu ani jednou nezasmál, nicméně někdy to nebyl moc upřímný smích. Jediní, kteří za něco v tomhle filmu stojí, jsou Jean Reno a Christian Clavier. Ti ostatní herci nejsou nic moc a ta milenka Huntera je vážně nechutná. Logika také slušně dostala na frak. Už to přemístění v prostoru bylo celkem dost divné, ale budiž. Ale nejzajímavější na tom celém bylo, jak rychle se ten kouzelník v Chicagu sám dokázal zorientovat - dokonce se dokázal ubytovat v nějakém hotelu. A když se tam rozsekal, tak se nakonec dal sám od sebe dohromady. Pak ta spousta zbytečných amerických řečiček, které tamní obyvatelstvo žere i s navijákem, mě také iritovala. Hudba je relativně slušná, ale na originál Erica Léviho to opravdu nemá. Ne, prostě ne... nedivím se zas tak moc, že se Poiré za tento film stydí a že od té doby odmítá s Clavierem spolupracovat na scénářích. Doufejme, že třetí Návštěvníci najedou na solidní dvojku a ne na tohle dílko. 50% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)

Reklama

Reklama