Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to takový průser, jak jsem se původně bál. Film navazuje na 2. díl a Cestu do Ameriky vlastně ignoruje. Možná je to dobře... Kouzelník to zase po*ral a oni se ocitají ve špatné době. Tentokrát v roce 1793, kdy Francii zmítá vlna revoluce. Naši hrdinové jsou z toho opět zmatení a jednají na danou situaci po svém. Godefroy musí maskovat svůj šlechtický původ, protože aristokrati jsou pronásledováni a popravováni. Jacquouille opět naráží na svého oblíbeného Saracéna, takže o srandu není nouze. Ale už to prostě není jako dřív. Spoiler: Jacquouille se pořád chce dostat do doby auťáků a to se mu i splní. Skončí ale ve Francii za doby německé okupace. Jestli bude další díl? Těžko říct. Vtipné hlášky tam jsou pořád. "Jó, není to církevní!" :D ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl celkem náladu a chuť na ten Návštěvníkovský humor. Dost scén s Renem a Clavierem jsem vzal za vděk a pobavily mě. Clavier to prostě zabijí a opět je pro mě velkým pozitivem i dabing pana Meduny, v jehož podání je vtipné snad všechno.. Určitě by mi ovšem nevadilo kdyby mělo hlavní duo více prostoru a vedlejší postavy naopak méně. Drtivá většina z nich je absolutně nezajímavá, nudná, jenom blbě žvání a zdržuje. Toho kecaní je prostě nějak moc i na poměry této série. Děj je pochopitelně na vedlejší koleji a často jsem se v něm spíš ztrácel. Nejspíš by prospělo vědět o francouzské revoluci víc než pouhé základy z učebnic, ale tak mi to nepříjde dostatečně nosná doba pro tuto sérii. Když se návštěvnící na posledních pět minut dostanou do období 2.světové války slibuje to velký potenciál a rychlý otevřelý konec naštve. Ano, herci už jsou staří, ale kdyby se to natočilo včas , klidně bych si čtvrté Návštěvníky o náckách dal. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je zkrátka průser. Návštěvníci jsou moje srdcovka, zasměji se u jedničky i dvojky. Trojka byla sice tupý americký remake, ale některé recyklované vtipy tam i po čase fungovaly. Abych se u Návštěvníků 3 za celý film uchechtnul 3 - 4x je prostě málo. Celá ta rodina aristokratů byla zoufale zbytečná a nikam děj neposouvala. Sami hlavní dva protagonisté mají až překvapivě málo prostoru se předvést. Zklamání je, že tento film měl být natočen tak před deseti lety, kdy ještě většina postav z původních filmů žila. Zoufalé změny ve scénáři jsou patrné a některé vtipy už přestaly fungovat. Dvě hvězdičky dávám jen z nostalgie a za skvělou hudbu (která mimochodem vykrádá Zimmerovu skladbu "Jack Sparrow", ale to je jedno). I přesto doufám, že se Godefroy ještě jednou vrátí a konečně nalezne cestu domů. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Clavier i Reno jsou ve svých rolích opět úžasní, ale tenhle neurvalý humor Francouzům zkrátka a dobře nesluší. Gagů je sice neskutečné množství, že i tvůrci Simpsonových z nich musejí mít zamotanou hlavu, ale mnoho jich okamžitě vyšumí, jiné nefungují a jen málo přivodí hlasitý smích. O ději lze říci jen dvě věci - za prvé, že i Stephen Hawking se hýbe kupředu rychleji, a za druhé, že o plnohodnotný děj v téhle sérii nikdy nešlo, takže je lepší ho neřešit a soustředit se pouze na to, jak vysokofrekvenčně Jacquouille hlásí a Godefroy uzemňuje okolí svým neodolatelným "Rozhodně!".... Dokážeme-li to, zábava nás asi nemine, ale ten závratně kulminující crazy-style by se zkrátka už měl přetavit do něčeho mnohem vkusnějšího, ucelenějšího a hlavně originálnějšího, zavřít oblíbené postavy v době Francouzské revoluce do pár pokojů a nechávat volný průběh jejich buranství a zhovadilosti je chtě nechtě plýtvání vzácným potenciálem.... 55% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jako nevím no. Ten trend točit pokračování po letech trvá již delší dobu, ale jen hrstce filmů se to podaří udělat s grácií. Většinou do dopadá takhle. Neříkám, že mě film u něčeho nerozesmál a že by se na revoluční "Paříž" a její kostýmy nedívalo dobře. Bohužel to je tak všechno. Jean Reno nemá moc co říci a Jacquouille chvílemi padá až do trapnosti. Díky zdejšímu hodnocení jsem se na to díval bez větších očekávání a tak mé zklamání bylo o to menší. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama