Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (219)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Víte za mých časů když se nešikovně zacházelo se sekyrou, způsobovala mnoho utrpení... tento stroj je šikovný ! '' ----- Francouzská revoluce byla fakt šílená doba. Hlavně pro šlechtu, jenže pak už to mlelo všechny... Dokonce nakonec i samotné děti revoluce. Stačí si přečíst paměti pařízského kata co to bylo za hrůzovládu když se občané a lůza chopili moci. Ačkoliv je tenhle film komedií kdo chce tu šílenou dobu z toho pocítí. Skvěle tam pak samozřejmě kontrastuje středověký rytíř coby šlechtic své doby, tedy vymakaný silný válečník se šlechtou té doby... Tedy muži s parukami (leckdy zdegenerovaní), s napudrovanými obličeni v bílých punčochách píšící básně :-). Tředí díl naštěstí moc nepřeskakuje mezi minulostí a současností a v podstatě se drží hlavně v době francouzské revoluce. Tvůrci si šikovně poradili s faktem, že Reno a Clavier mezitím zestárli. Kulisy byly fajn, kostýmy také, potěšilo natáčení u nás i účast českých herců v čele s Markem Vašutem. Bohužel na mně to bylo až moc dlouhé. Ty necelé 2 hodiny filmu byly skoro dost... Konec docela zaujal, přeci jen mám druhou světovou rád. Ale kolikrát nás ještě díky chybám lektvaru chtějí filmaři provádět francouzskou historií? Nebude to po čtvrté a jako že to má k tomu našlápnuto... už nuda? Dám za 3 vši z galejí. * * * ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je zkrátka průser. Návštěvníci jsou moje srdcovka, zasměji se u jedničky i dvojky. Trojka byla sice tupý americký remake, ale některé recyklované vtipy tam i po čase fungovaly. Abych se u Návštěvníků 3 za celý film uchechtnul 3 - 4x je prostě málo. Celá ta rodina aristokratů byla zoufale zbytečná a nikam děj neposouvala. Sami hlavní dva protagonisté mají až překvapivě málo prostoru se předvést. Zklamání je, že tento film měl být natočen tak před deseti lety, kdy ještě většina postav z původních filmů žila. Zoufalé změny ve scénáři jsou patrné a některé vtipy už přestaly fungovat. Dvě hvězdičky dávám jen z nostalgie a za skvělou hudbu (která mimochodem vykrádá Zimmerovu skladbu "Jack Sparrow", ale to je jedno). I přesto doufám, že se Godefroy ještě jednou vrátí a konečně nalezne cestu domů. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Už to není církevní. Pravda první dva díly jsou klasikou, ale nebudu tvrdit, že jsem toho očekával víc. Naopak jsem se bál totálního propadáku. Ač je scénář zdlouhavý a děj v podstatě nikam nesměřuje, zůstalo tu to hlavní Reno, Clavier a základní pointa. Páchnoucí hrdinové měli být hlavním humorným námětem, ale někdy už to skřípalo. Má se včas končit, což by teď mělo být, ale zase námět z období 2. světové války, to by mohlo Francouzům sedět. Uvidíme. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zklamání to není, protože očekávání nebyla nijak velká. Do kina jsem na to šel z čiré nostalgie a s trochou naivní naděje, že to bude mít podobné kouzlo, jaké měly staré díly. Jenže nemá. Tenhle film se měl natočit před patnácti lety (tehdy by pravděpodobně vypadal úplně jinak a snad i lépe), k čemuž bohužel nedošlo, a tak tu teď je přestárlá a obézní dvojka Reno-Clavier, která se snaží, seč jí síly stačí, ale je to spíš taková křeč. Ze starých postav krom ústřední dvojice nikdo nezůstal a ty nové mě bez výjimky nezajímaly. Vlastně celá ta VFR anabáze s partičkou šlechticů budí dojem, že se dost vařilo z vody. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Trestuhodné! Nikoli americký remake, ale toto je ostuda a propadák. Trojka Návštěvníků je jeden velký bizár a promarněná šance. Nezbývá mi nic jiného, než kroutit hlavou a nechápavě se ptát: "Proč?" Proč tam byla skvadra protivných aristokratů, kteří jednak nebyli vtipní, ale ani netáhli děj dál? A proč to vlastně žádný děj vůbec nemělo? Proč tu byly postavy, které sice dostaly hodně prostoru, aby byly úplně zbytečné? Celý film se odehrál jen v několika málo kulisách, kde se jen ječelo, tlachalo a nic! Já doufal, že se dočkáme bláznivé komedie, kde Godfrua se Žakujem zaútočí na Bastilu a budou se snažit dosadit na trůn krále, jak slibovali ze začátku. Ale nestalo se tak, film se absolutně nepochopitelně zasekl v Paříži v jednom domě a tady zůstal. Poslední výlet v čase byl nejenom neoriginální, ale hlavně absolutně nevtipný. A abych se u Návštěvníků zasmál jen 4,5 krát a drtivá většina vtipů sázela jen na opakující se provařený recept: "smrdíš, smrdí, smrdíme", je opravdu velmi trestuhodné. Poiré s Clavierem byli při vymýšlení prostě úplně bezradní a film neměl ani grády, ani humor. Opravdu bych nikdy nevěřil, že přijde film, který bude ještě horší a nudnější než americký remake, za který se Poiré tak styděl.....v případě téhle trojky už by se neměl červenat za ušima jako rak, teď by měl nedostatkem kyslíku zmodrat jako avatar..........prosím, už netočte žádný další díl! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama