Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po celá staletí čekala na tu správnou chvili, aby se chopila moci nad svým ďábelským královstvím. Jmenuje se Akasha, skutečná matka všech upírů a její čas nadešel. Aaliyah hraje titulní roli ve stylovém upírském příběhu na motivy Upíří kroniky od Anne Riceové. Stuart Townsend, vystupuje jako Lestat, nemrtvý antihrdina, známý z filmové adaptace knihy Interview s upírem. Lestat se tentokrát uchýlí do tmavého světa plného tetování a piercingu. Stává se z něj rocková hvězda a jeho gotická hudba linoucí se z reproduktorů po celém světě přiláká pozornost všemocné Akashy. Spolu by mohli navždy ovládnou svět. Jejich věčné panování může zhatit jen jediná věc: Lestatova posedlost smrtelníkem z masa a kostí (Marguerite Moreau). (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ze samých temnot nelidské existence vyplouvá na vlně moderního „hororu“ velmi ošizená kopie zavedených postupů a krom myšlenky, že být upírem je celkem cool nepřináší na zřetel hororoživců nic převratného, či jinak alespoň zajímavého. Když vyšel na spalující světlo upírský projekt Interview s upírem (1994), spojoval v sobě jistou gotickou temnotu, silné charisma hlavních postav a jisté znepokojivé napětí, jenž se s vyprávěním pojilo. Královna prokletých nemá ani jeden z těhle prvků a krom snahy vymanit se cucání z krku teenage produkci, můžu vyzdvihnout jediný prvek: Hudbu! Moderní alternativní metal současných velmožů tohoto řemesla jako jsou Disturbed, Marilyn Manson nebo Papa Roach, chytře napsané Jonathanovi texty s návazností na příběh, temný sound a když už i to nevinné přitakávání původně asi dobře myšlenou kamerou zařízli jak rosoloidního pašíka na zabíjačce, patří Jonathanu Davisovi hlavní dík, že jsem vydržel až do konce. Lestat, jakožto kříženec Erica Dravena z Vrány a kupy pokusů vyrovnat se lepším představitelům česneko-nemilovného řemesla, působí spíš tragikomicky a kdyby Stuart Townsend vysával dívčí krčky Megacucem 6000, alespoň by byl něčím originální. Stejný problém jsem měl u všech postav, které nebýt té slušné kostýmní základny, nijak nezaujali, nedoplnili snahu scenáristů (byla-li nějaká). Michael Rymer tak natočil mizerný horor, slušný koncertní miniklip, televizně se tvářící spletenec slepený žvýkačkama v podobě několika podobných filmů, ale rozhodně nenatočil napínavou podívanou, která by stála za nějakou investici času a těžce vydřených měďáků. 3/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi jako horor moc nepřipadá, i když jsou tam nějaký upíři, tak je to absolutně bez napětí a celej děj se rozmělňuje v debilních dialozích, ale zase nemužu říct že bych se nějak výrazně nudil, samozřejmě že jsem spoustu scén už viděl v jiných filmech, hlavně mi to připadalo jako docela slušná vykrádačka Interviw s upírem a i Vincent Perez nic moc nepředvádí, jenom tam furt kecá blbosti a občas někomu vysaje krev, ale i tak se u toho dá celkem slušně pobatvit, když se v tom nebude hledat nic výjimečnýho ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Shrnutí nedá moc práce: film jako takový je prostě slaboduchý. K hereckému obsazení: Stuart Townsend je normální a snesitelný a jako náhražka Cruise snad i lepší. Marguerite Moreau hraje, patrně snesitelně, nesnesitelně tragickou postavu, kterou já bych nejraději nakopal do míst, kde slunko nezasvitne. A Aaliyah je takové prkno, že si může podat ruce s Rhonou Mitrou (Underworld 3). Zbytek je bezvýznamné křoví, děj fádní a katarze vysvobozením z utrpení. Jediné, co na tomhle filmu je vlastně zajímavé, je vynikající, ale skutečně vynikající hudba, tak vynikající, že to se jen tak neslyší. Sečteno a podtrženo: tohle není film na dívání, ale k poslechu. Celkem raritka, normálně se filmy točí za jiným účelem :) ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Ne,nástup upírů na věřejnost se nekoná.Upíři chtěli do televize,ale publikum je neocenilo potleskem,nýbrž si šlo radši lehnout,aby mohlo tento zážitek bez problémů strávit.Upíři začali být smutní a zůstali se svým žalem skryti ve stínech,kde jim to také nejvíce sluší.Spíše než film mi toto dílo připadá jako propagace novodobého metalu,protože díky shlédnutí tohoto filmu jsem si konečně stáhnul další CDčka od KoRnů a objevil jsem Disturbed,za což jsem tomuto filmu velmi vděčný,mimochodem se tato hudba k filmu velmi hodí a za ní si u mě film rozhodně polepšil na 3 hvězdičky. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stuart Townsend nahradil proti předešlému "dílu" Toma Cruise a já proti této změně nic nenamítám. Stuart mou představu o krásném renesančním upírovi bohatě splňuje a když už to muselo být..... Zato obsazení Maria (v Riceové knihách vysoký, dlouhovlasý blonďák) Vincentem Perezem mě přímo šokovalo, ani ne tak jeho osobou jako lookem, který nebyl ani upírský ani "perezovký", -Maria s pleší jsem si v rauši při čtení předlohy nepředstavovala. Vykulená byla asi i Anne Rice, která napsala scénář k Interview. Troufám si tvrdit, že pod mix namíchaný z vícero jejích knih by se asi nepodepsala. Škoda peněz, škoda námahy, škoda hudby, která zachraňovala, co se dalo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Na soundtracku k filmu se podílela taková hudební esa jako například: Marilyn Manson, David Draiman (Disturbed), Chester Bennington (Linkin Park), Wayne Static (Static X) a Jonathan Davis (Korn) který přezpíval některé písně z originálního CD soundtracku do verzí, které zazněly ve filmu. (JaqenHghar)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 80. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Filmu sa zúčastnil komparz o počte 3 000 fanúšikov gotickej hudby. Tvorcovia ich pozbierali po nočných kluboch a cez internet a dopravili autobusmi na miesto natáčania. (Greenpeacak)

Související novinky

Interview s Ježíškem

Interview s Ježíškem

10.12.2011

Anne Rice, autorka desetidílné knižní série Vampire Chronicles, podle které vznikly filmy jako Interview s upírem či Královna prokletých, překonala koncem devadesátých let vážné zdravotní potíže,… (více)

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

16.08.2009

Ani se nebudeme pozastavovat nad tím, jak moc jsou díky Stmívání v módě upíři a jak se všechna hollywoodská studia snaží něco vytěžit z této mánie. Universal Pictures nezůstanou pozadu a nasadí těžký… (více)

Witchblade – sakra ostrá holka

Witchblade – sakra ostrá holka

23.07.2008

Série Witchblade patří mezi nejpopulárnější komiksy s ženskými hrdinkami. Ačkoli je pravda, že v centru dění je spíše titulní klenot, který po nasazení mění svou nositelku v chodící mlýnek na maso.… (více)

Reklama

Reklama