Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po celá staletí čekala na tu správnou chvili, aby se chopila moci nad svým ďábelským královstvím. Jmenuje se Akasha, skutečná matka všech upírů a její čas nadešel. Aaliyah hraje titulní roli ve stylovém upírském příběhu na motivy Upíří kroniky od Anne Riceové. Stuart Townsend, vystupuje jako Lestat, nemrtvý antihrdina, známý z filmové adaptace knihy Interview s upírem. Lestat se tentokrát uchýlí do tmavého světa plného tetování a piercingu. Stává se z něj rocková hvězda a jeho gotická hudba linoucí se z reproduktorů po celém světě přiláká pozornost všemocné Akashy. Spolu by mohli navždy ovládnou svět. Jejich věčné panování může zhatit jen jediná věc: Lestatova posedlost smrtelníkem z masa a kostí (Marguerite Moreau). (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neviem či som už taký starý foter alebo čo...? Ale toto moderné pojatie upírov mi príde prihlúple. Vrcholom trápnosti a degradácie vamp-horroru je "Blade". Táto "Kráľovna prekliatych" je podobne úbohá. Predstava vampíra ako rebelského rockového speváka a akejsi černošskej upírskej kráľovny sa mi zdá jednoducho hlúpa. * ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Stuart Townsend nahradil proti předešlému "dílu" Toma Cruise a já proti této změně nic nenamítám. Stuart mou představu o krásném renesančním upírovi bohatě splňuje a když už to muselo být..... Zato obsazení Maria (v Riceové knihách vysoký, dlouhovlasý blonďák) Vincentem Perezem mě přímo šokovalo, ani ne tak jeho osobou jako lookem, který nebyl ani upírský ani "perezovký", -Maria s pleší jsem si v rauši při čtení předlohy nepředstavovala. Vykulená byla asi i Anne Rice, která napsala scénář k Interview. Troufám si tvrdit, že pod mix namíchaný z vícero jejích knih by se asi nepodepsala. Škoda peněz, škoda námahy, škoda hudby, která zachraňovala, co se dalo. ()

Reklama

Tereza666 

všechny recenze uživatele

Mám ho ráda, jé ta moc ráda. Na tenhle film mám ty nejkrásnější vzpomínky spojené s tou nejúžasnější ženskou -Maminkou :)) Když venku prší, jdou na vás chmury, nálada se houpe na bodu mrazu, stačí jen vyndat z přihrádky Queen of the Damned a hned je nám hej ! .. (Můžu s klidem mluvit i za mamku) Tenhle film prostě milujeme! Úžasná hudba, úžasný Stuart. Uááá Upíííři. :) . ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je, s prominutím, blbý, až to bolí. Když už jsem překousl absolutně bezhlavou deformaci upírské mytologie a věčně mastné vlasy Stuarta Townsenda, dorazil mě samoúčelný a primitivní příběh (pokud to v knižní předloze mělo alespoň nějakou snesitelnou úroveň, pak zde naprosto vymizela). Možná i chápu onu všudypřítomnou snahu tvůrců zavděčit se mladým divákům (ať už hudbou, prostředím nebo kostýmy), ale naprosto nechápu, že na to může někdo v dnešní době skočit. Béčko, které se tváří absurdně vážně, protože béčkem být nechce, je k vždy k pláči. Čím dál tím víc začínám mít na moderní upířiny alergii - všichni jejich tvůrci by si měli povinně přečíst Stokera. Když už pro nic, tak aby věděli, jaké mistrovské dílo ničí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, že moje milovaný Interwiev s upírem má nějaké pokračování. Sice bez Cruise, Pitta a Jordana a zaměřené na mladší, ale stále stylové pokračování. Příběh je popravdě nic moc, ale postavy, kamera, atmosféra založená na kombinaci nočního velkoměsta a starobylých hradů a nu-metalová hudba (moc ji nemusím) která tomu sedla jak prdel na hrnec - tohle všechno tvoří perfektní stylovou záležitost. A pořád přes to všechno pozlátko je to klasický upírský film okořeněný jen pár inovacemi (upíři se můžou vysávat mezi sebou, nesmějí vysát poslední zbytek života). Mě se to líbilo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Na soundtracku k filmu se podílela taková hudební esa jako například: Marilyn Manson, David Draiman (Disturbed), Chester Bennington (Linkin Park), Wayne Static (Static X) a Jonathan Davis (Korn) který přezpíval některé písně z originálního CD soundtracku do verzí, které zazněly ve filmu. (JaqenHghar)
  • Podle mytologie Upířích deníků Akasha (Aaliyah) pocházela z oblasti Uruk, dnes známé jako Irák. Původně byla se svým manželem Enkilem ctěna jako královna, protože odvrátila svůj lid od praktikování kanibalismu. Později se však začala zajímat o nadpřirozeno, věštby, a tak nejprve po dobrém a později po zlém přinutí čarodějnická dvojčata Maharet (Lena Olin) a Mekare, aby jí zodpověděly bezpočet triviálních otázek. Mekare poté povolala mocného ducha jménem Amel, aby se Akashe pomstil. Ještě předtím, než Akasha obě dvojčata propustila ze zajetí, nařídila svému sluhovi Khaymanovi (Bruce Spence), aby děvčata před celým královským dvorem zneuctil, což ještě více rozzuřilo ducha Amela. Poté, co je na královský pár spáchán atentát, duch Amel posedne jejich umírající těla, a tak se z Akashi a Enkila stali první upíři na světě. (Nick321)
  • Jméno Akasha (Aaliyah) je slovo ze sanskrtu a označuje se jím „duch“ či „éter“. (Nick321)

Související novinky

Interview s Ježíškem

Interview s Ježíškem

10.12.2011

Anne Rice, autorka desetidílné knižní série Vampire Chronicles, podle které vznikly filmy jako Interview s upírem či Královna prokletých, překonala koncem devadesátých let vážné zdravotní potíže,… (více)

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

Downey Jr. napíše upírské kroniky?

16.08.2009

Ani se nebudeme pozastavovat nad tím, jak moc jsou díky Stmívání v módě upíři a jak se všechna hollywoodská studia snaží něco vytěžit z této mánie. Universal Pictures nezůstanou pozadu a nasadí těžký… (více)

Witchblade – sakra ostrá holka

Witchblade – sakra ostrá holka

23.07.2008

Série Witchblade patří mezi nejpopulárnější komiksy s ženskými hrdinkami. Ačkoli je pravda, že v centru dění je spíše titulní klenot, který po nasazení mění svou nositelku v chodící mlýnek na maso.… (více)

Reklama

Reklama